I fornuftens land

I FORNUFTENS LAND

- En forestilling baseret på tekst og musk af Niels Hausgaard

CO-PRODUKTION: VENDSYSSEL TEATER OG TEATRET MØLLEN/GENOPSÆTNING.

I FORNUFTENS LAND tog publikum med storm i sæson 15/16. Nu åbner vi igen op for Niels Hausgaards historier, tekster og musikalske univers i denne musikalske fortolkning af Hausgaards maleriske situationsbeskrivelser og karakterer, som får fysisk liv på scenen i en visualisering af det hverdagsmenneske, som Hausgaard ofte så drillende skildrer.

I FORNUFTENS LAND er et unikt samarbejde mellem Jyllands nordligste og sydligste professionelle teatre med det formål at tegne et tidsbillede og et selvportræt af danskerne og vores land i en musikalsk humorfyldt pause fra hverdagen.
 

Både Teatret Møllen, Vendsyssel Teater og Niels Hausgaard er fascinerede af den svenske filminstruktør Roy Anderssons billedunivers, som ikke er så fjernt endda fra malere som Edward Hopper og vores egen nordjyske Poul Anker Bech.

Roy Andersson havde premiere på sin 3. spillefilm "En due sad på en gren og funderede over tilværelsen" i marts 2015. Han danner således inspiration for den sceniske indramning af de Hausgaardske historier og sange. Nyd et både musikalsk, poetisk og humorfyldt tidsbillede og portræt af danskerne og deres land. Gennem maleriske situationsbeskrivelser og skæve karakterer får vi bl.a. et indblik i hverdagsmennesket, skildret med ironi, men også med respekt og kærlighed.
 

Medvirkende: Hanne Laursen, Klaus Andersen, Connie Tronbjerg, Hans Holtegaard og Lone Rødbroe - samt kapelmester Mathias M. Gregersen og musiker Simon Eskildsen

Instruktør: Ole Sørensen

Scenograf: Johanne Eggert
Komponist og tekstforfatter: Niels Hausgaard
Idé og koncept: Nikolaj Mineka

Spilledatoer

Mandag den 5/2 19:30Køb billet
Tirsdag den 6/2 19:30Køb billet
Onsdag den 7/2 19:30Køb billet
Torsdag den 8/2 19:30Venteliste
Fredag den 9/2 19:30Venteliste

Synes godt om

5/2-2018
9/2-2018
Kl. 19.30

PRESSEMATERIALE
Læs her

Vendsyssel Teater- Hvad & Hvem

Vendsyssel Teater startede som egnsteater i Hjørring i 1984. Det får tilskud fra både Hjørring Kommune og Frederikshavn Kommune. Den 1. januar 2017 indledes Vendsyssel Teaters næste fireårige egnsteateraftale. 

Teatret producerer hver sæson mellem fem og syv teaterproduktioner. Derudover præsenterer teateret 10 - 12 gæstespil fra turnerende teatre og viser mellem tre og fem forestillinger for børn og unge. Læs mere

Find os her

Banegårdspladsen 4
9800 Hjørring
Tlf. 98 92 47 11
teater@vendsyssel-teater.dk

Cvr. nr. 74841317