Dramaskole

Vendsyssel Teater og Hjørring Musiske Skole tilbyder dramaundervisning for de 9 – 16 årige i Hjørring Kommune, hvor eleverne vil blive introduceret til teatrets basale magi.

På dramaskolen arbejder vi med improvisation og teaterlege og eleverne får i den forbindelse kendskab til forskellige dramatiske udtryk og indsigt i, hvad det kræver at skabe en egen mindre forestilling. Vi øver os i at se og lytte til hinanden, udtrykke følelser gennem kroppen, være spontane og skabende i fællesskabet.

Undervisningen foregår overvejende i Hjørring Musiske Skole dramalokale, og varetages af skuespiller og formidler Lina Franke Hedegaard. De enkelte hold aftaler i samarbejde med Lina Franke Hedegaard, om der arbejdes hen imod en forestilling for f.eks. forældre og familie.

Øvelserne vil blive tilrettelagt efter elevernes niveau på de forskellige dramahold.
 

LÆS MERE OG TILMELD DIG PÅ DENMUSISKE.DK
 

EKSTRA INFO

Der er 3 dramahold, hvor eleverne bliver fordelt på følgende måde: 

2.- 4.klassetrin 

5.- 6. klassetrin

7. - 9. klassetrin

 

Hvilken uge dag de forskellige hold afvikles på vides endnu ikke - men hvis man melder sig til det hold hvor man hører hjemme i forhold til aldre, så vil man primo september kunne få besked på hvilken dag det bliver.

Vendsyssel Teater og Hjørring Musiske Skole tilbyder dramaundervisning for de 9 – 18 årige i Hjørring Kommune. Dramaeleverne får et bredt kendskab til forskellige udtryk og virkemidler gennem dramatiske øvelser samt opgaver med fokus på krop og stemme. 

Det er målet, at deltagerne:

  •  får større selvtillid
  •  flytter egne grænser
  •  oplever glæden ved at samarbejde i en skabende proces, som er både sjov og krævende.

Undervisningen foregår overvejende i Hjørring Musiske Skoles dramalokale, og varetages af skuespiller og formidler Lina Franke Hedegaard. Det aftales på de enkelte hold, om der arbejdes hen imod en forestilling for f.eks. forældre og familie. Såfremt sæsonen indeholder en relevant forestilling for målgruppen, er det intentionen, at eleverne også får en fælles teateroplevelse på Vendsyssel Teater.

LÆS MERE OG TILMELD DIG PÅ DENMUSISKE.DK

Vendsyssel Teater- Hvad & Hvem

Vendsyssel Teater startede som egnsteater i Hjørring i 1984. Det får tilskud fra både Hjørring Kommune og Frederikshavn Kommune. Den 1. januar 2020 er Vendsyssel Teater opgraderet til et såkaldt §5-teater, og er således på Finansloven.

Teatret producerer hver sæson mellem fem og syv teaterproduktioner. Derudover præsenterer teateret 10 - 12 gæstespil fra turnerende teatre og viser mellem tre og fem forestillinger for børn og unge. Læs mere

Find os her

Banegårdspladsen 4
9800 Hjørring
Tlf. 98 92 47 11
teater@vendsyssel-teater.dk

Cvr. nr. 74841317