Teater talent Vendsyssel

Teater Talent Vendsyssel er et to-årigt grundforløb for teaterinteresserede unge mellem 15-22 år. Som teatertalent bliver du af professionelle kunstnere undervist i mange forskellige discipliner inden for skuespilleteknik. Du kommer med helt ind i teatrets maskinrum, og du får en fornemmelse af, hvordan det er at arbejde professionelt med teater. 

Undervisningen foregår som udgangspunkt på Vendsyssel Teater, hvor du oplever det professionelle teaters hverdag, men der er også en del, der foregår uden for teatret. 

HVEM KONTAKTER DU?

Tovholderen på talenternes uddannelsesforløb varetages af koordinator Lina Franke Hedegaard, som er uddannet skuespiller og kunstformidler. Er du nysgerrig, og vil du gerne vide mere, så læs herunder eller kontakte Lina på lina@vendsyssel-teater.dk // 2621 07889.

SÅDAN FOREGÅR DET

Undervisningen ligger i gennemsnit på 5-7 timer ugentligt – ofte lagt sammen i en koncentreret weekendworkshop og ellers typisk med undervisning to hverdagsaftner om ugen. Der tages naturligvis hensyn til studier og eksaminer, men du skal dog være villig til at bruge nogle få af dine feriedage på forløbet.
I forløbet er indlagt ekskursioner og studieture, hvor vi skal se forestillinger på forskellige teatre rundt om i landet og deltage i workshops med andre teatertalenter. 

De to år er fordelt på fire semestre. For hvert semester laves en mødeplan, så du ved, hvornår du har undervisning. Der er mødepligt, og fravær accepteres kun ved sygdom, i særlige tilfælde og efter aftale. 

DET KOSTER DET

Teater Talent Vendsyssel har en egenbetaling på 5.000 kr. (2024), og beløbet fordeles i 10 rater. 

DET LÆRER DU

Teater Talent Vendsyssel er ikke en forskole med et specifikt henblik på at søge optagelse på en skuespillerskole. Grundforløbets vision er at: 

 • Give de unge kendskab til scenekunst. 
 • Styrke deres kunstneriske færdigheder i krop og stemme. 
 • Videreudvikle kreativitet og kulturel dannelse.
 • Forbedre evnen til at indgå i kreative sammenhænge.
 • Intensivere færdigheder i at kunne agere i sociale relationer.
 • Give mulighed for at afsøge nye grænser.
 • Give indsigt i egne og andres handlemønstre i et krævende samarbejde.
 • Skabe grobund for personlige udvikling.

Undervisningen vil indeholde discipliner som skuespilteknik, ensembletræning, forskellige former for improvisationer, karakterarbejde, tekstarbejde (monolog og dialog), kropssprog, oplæsning og historiefortælling, stagefight, masker, fysisk træning, dans, dubbingteknik (tale til tegnefilm), casting/film, radio/speakteknik, sang (solo og kor), stemmetræning, medvirken i offentlige forestillinger mv. 

SÅDAN KOMMER DU MED

Hvert andet år optager vi op til 12 nye teatertalenter via en audition. Der er ingen krav om, at du tidligere har spillet teater eller har erfaring med teaterverdenen. Er du interesseret i teater, har du lyst til at udvikle dine personlige kompetencer, og vil du gerne prøve kræfter med at stå på en scene, så er det måske noget for dig at blive en del af Teater Talent Vendsyssel. Du kan sagtens gå på talentholdet ved siden af dit studie eller job.

Næste talentperiode er august 2025 til juni 2027, og der afholdes audition i marts 2025. Når du møder til audition, skal du have forberedt en monolog, du skal kunne udenad. Monologen skal være fra et skuespil, som har været opført professionelt i Danmark og må maksimalt vare 3 minutter. Har du brug for forslag, kan vi sende noget til dig. Er dansk ikke dit modersmål, er du velkommen til at fremføre din monolog på et andet sprog. Efter du har fremført din monolog, tager vi en snak – herefter kan der komme lidt ventetid, indtil du vil blive bedt om at improvisere sammen med de andre ansøgere. Du får mulighed for at møde de nuværende teatertalenter og stille dem spørgsmål. 

Administrationen af Teater Talent Vendsyssel varetages af Hjørring Musiske Skole og Vendsyssel Teater v/ Lina Franke Hedegaard.

Teater Talent Vendsyssel bliver støttet af UMMK
Teater Talent Vendsyssel er medlem af Landsforeningen for Scenekunstneriske Grundkurser i Danmark.

TEATER TALENT VENDSYSSEL 2023-2025

Fotograf: Tao Lytzen

Alberte Bang Carlsen, Christina Bavnbæk, Mynte Sofie Brønnum, William Andersen, Silje Jensen og Thilde H. T. Andersen.

Teater Talent Vendsyssel 2021-2023

Fotograf: Tao Lytzen

Astrid Boelskifte-Jensen , Claudia Melgaard, Sophia Vangsgaard, Liv Appelon Kirkskov Julie Højvang Nielsen, Nielda Fauerskov Jørgensen, Emilie Bech Mellerkær, Cille Vestergaard.

Teater Talent Vendsyssel 2018-2020

Fotograf: Jacob Stage

Mia Tarp, Julie Hauberg Hansen, Amalie Kjær Schaldemann Jensen Katrine Abel Christensen
Magnus Graarup, Lasse Brix Nilsson, Jakob Mariegaard.

Teater Talent Vendsyssel 2016-2018

Fotograf: Tao Lytzen

Leder af TTV Pia Mourier, Marie Bonde Pilgaard, Frederik Mads Olsen, Nicolai Gregersen, Iben Boa Noe, Veronica Haae Høyrup, Tristan Meedom Seholt, Elvira Heerulff, Ingrid Constance Middelboe.

Teater Talent Vendsyssel 2014-2016

Fotograf: Tao Lytzen

Oliver Poulsen, Cecilia Sehested Søndergård, Mathias Dyrby, Karna Brogaard, Mathilde Christensen – Sarah Plannthin, Victoria Maj Pedersen, Leder af TTV Pia Mourier

KONTAKT

Banegårdspladsen 4
9800 Hjørring
Tlf. 98 92 47 11
teater@vendsyssel-teater.dk

CVR-nummer: 74841317

Åbningstider

Huset er åbent for offentligheden

 • Mandag-lørdag

  kl. 09.00 - 20.00

 • Søndag
  Lukket

Administrationen

 • Hverdage
  kl. 10.00 - 15.00

Billetkontoret

 • Hverdage
  kl. 10.00 - 15.00

(Dog lukket mellem 12.30 og 13.15)
Åbner en time før forestillingsstart.

Tilmeld nyhedsbrev

Webbureau ITTP