August Strindberg

FADEREN

Nyfortolkning af Strindbergs klassiker om patriarkens fald

I vores version af August Strindbergs skuespil FADEREN spiller lokale unge med og giver en aktuel og nutidig stemme til den gamle klassiker. Det er 135 år siden, at Strindberg satte spørgsmålstegn ved kønsrollerne i familien – men hvad har ungdommen at sige til det i dag?

I FADEREN er datteren Bertha kommet i krydsild mellem sine forældre. Moderen bekæmper faderens gammeldags indstilling til kvinder, mens han stædigt holder fast i sin mandlige dominans. Hos Strindberg fører familiekonflikten til en grotesk tour de force af paranoia og beskyldninger — en endeløs kamp om roller og ansvar, hvor Bertha ser måbende til på sidelinjen. Hos os forbliver Bertha ikke stille. Den ellers tavse karakter bliver spillet af unge fra Vendsyssel, der hver især deler deres syn på, hvordan roller bør fordeles nu og i fremtiden. Teksterne, som de selv skriver, bliver flettet ind i Strindbergs familiedrama, og vi kan vist godt love, at det voksne publikum får noget at tænke over.

Med denne forestilling fejrer Jørgen Bing sit 40-års jubilæum som skuespiller, og til at give ham modspil på scenen får han udover de unge også selskab af Mette Kolding, Lisbeth Gajhede og Charlotte Amalie Kirkegaard Kehlet.

Fotocredit: Tao Lytzen
22. feb.

 – 

22. mar. 2025
HVERDAGE 19.30 // LØR. 15.00
Urpremiere // Store sal

DER ER UNUMMEREREDE PLADSER TIL FORESTILLINGEN

ARTIST TALK
Efter forestillingen den 11. marts 2025 kan du opleve kunstnerne på og bagved scenen fortælle om deres arbejde med forestillingen.

ÅBEN PRØVE
Få et smugkig på sæsonens egenproduktioner, når vi slår dørene op til Store sal og inviterer til Åben Prøve. Du kan glæde dig til at opleve et udpluk af sæsonens forestillinger, komme tættere på det kreative arbejde og mulighed for at stille spørgsmål til instruktøren og de medvirkende. Åben Prøve er gratis og efter først-til-mølle princippet. Dato offentliggøres senere.

Varighed: Offentliggøres senere

Medvirkende

Jørgen Bing
Mette Kolding
Charlotte Amalie Kirkegaard Kehlet
Lisbeth Gajhede
Unge fra Vendsyssel


Kunstnerne bag

DRAMATIKER
August Strindberg
INSTRUKTØR OG BEARBEJDELSE
Simon Boberg
SCENOGRAF OG LYSDESIGNER
Ted Pierce
DRAMATURG
Ditte Bladt-Hansen


Priser

Løssalg 285 kr.
Abonnement 235 kr.
Gruppepris 245 kr.
Ungdoms- og studiepris 75 kr.

KONTAKT

Banegårdspladsen 4
9800 Hjørring
Tlf. 98 92 47 11
teater@vendsyssel-teater.dk

CVR-nummer: 74841317

Åbningstider

Huset er åbent for offentligheden

 • Mandag-lørdag

  kl. 09.00 - 20.00

 • Søndag
  Lukket

Administrationen

 • Hverdage
  kl. 10.00 - 15.00

Billetkontoret

 • Hverdage
  kl. 10.00 - 15.00

(Dog lukket mellem 12.30 og 13.15)
Åbner en time før forestillingsstart.

Tilmeld nyhedsbrev

Webbureau ITTP