Ingeborg Bjarno Thomsen

Fri Replik

Afslutningsreading

Hvordan vil nutidens kvinde have klaret sig i hekseforfølgernes tid? Er den tid overhovedet ovre? Findes der i virkeligheden en heks i enhver kvinde? 

FRI REPLIK er et udviklingsforløb skabt af Dramatikkens Hus, som for første gang løber af stablen og afsluttes på Vendsyssel Teater i efteråret 2023. Dramatiker Ingeborg Bjarno Thomsen har boet og rejst rundt i Nordjylland for at indsamle inspiration til sin undersøgelse af nutidens og fortidens hekse.

Den 25. november kan du høre resultatet af hendes arbejde i en Reading, når fire skuespillere læser hendes manuskript højt for publikum.

“Jeg interesserer mig grundlæggende for mennesker, det indre liv, hvorfor vi gør som vi gør, og siger, som vi siger. I øjeblikket er jeg meget optaget af det at være kvinde, og hvilke gaver og udfordringer det bærer med sig. Forestillingen, som jeg har arbejdet på til Fri Replik, er i forlængelse af dette tema en undersøgelse af heksen. Hvor er hun i dag? Hvordan ville nutidens kvinde have klaret sig hekseforfølgernes tid? Er den tid overhovedet ovre? Findes der i virkeligheden en heks i enhver kvinde? Alle de spørgsmål håber jeg at finde mulige svar på i Nordjylland, hvor jeg glæder mig til at gå op opdagelse i både folkefærdet, historien og i naturen” – Ingeborg Bjarno Thomsen, uddannet dramatiker ved Den Danske Scenekunstskole i Aarhus 2022.

Hvad er en reading?
En reading er en rå udgave af et skuespil, hvor skuespillere eller dramatikeren læse replikker direkte fra manuskriptet med minimal instruktion og uden tekniske elementer som rekvisitter, kostumer eller lys. Gennem en Reading kommer publikum tættere på den skabende proces og får et smugkig på potentielt kommende produktioner, de senere kan opleve på scenen.

25. november 2023
14.00-17.00
Arresten / Jernbanegade 12

Varighed: 3 timer


Samarbejdspartnere

Priser

Gratis – du skal bare reservere en plads.

KONTAKT

Banegårdspladsen 4
9800 Hjørring
Tlf. 98 92 47 11
teater@vendsyssel-teater.dk

CVR-nummer: 74841317

Åbningstider

Huset er åbent for offentligheden

 • Mandag-lørdag

  kl. 09.00 - 20.00

 • Søndag
  Lukket

Administrationen

 • Hverdage
  kl. 10.00 - 15.00

Billetkontoret

 • Hverdage
  kl. 10.00 - 15.00

(Dog lukket mellem 12.30 og 13.15)
Åbner en time før forestillingsstart.

Tilmeld nyhedsbrev

Webbureau ITTP