839 dage

 

VI GØR OPMÆRKSOM PÅ, AT DER ER MULIGHED FOR AT SE FORESTILLINGEN PÅ TURNÉ FLERE STEDER I LANDET. SE TUNÉPLAN PÅ BAGGÅRDTEATRETS HJEMMESIDE PÅ WWW.BAGGÅRDTEATRET.DK.

 

Hvordan er Somalia blevet til en stat, hvor kamp for overlevelse fører til pirateri? Hvordan lever mennesker i et land uden myndigheder?

 

"Vi ser det blå skib

sejler efter det så hurtigt vi kan

peger en bazzoka mod det og boof tæt forbi

skyder op i luften og på ruderne med vores a k´er

det store blå skib sejler i zigzag"

 

"mine lunger drøner af sted

hele vores skib ryster i mig

vi fatter kun kropssprog

og kan ikke se deres

gennem den jerndør

de er ved at skærebrænde op"

- Fra forestillingen 839 DAGE.

 

"Vi har ikke følt os forpligtet af virkeligheden, men mere været forpligtet af fiktionen. Mange kender efterhånden Søren Lyngbjørns og Eddy Lopez beretning, så i 839 DAGE er det de somaliske pirater, der er hovedpersonerne. Vores intention er at ramme publikum på mange parametre. Der er altid flere sider af en sag" - Teaterchef Jakob Bjerregaard Engmann.

 

Gennem omfattende research og i samarbejde med bla. styrmand Søren Lyngbjørn og kaptajn Eddy Lopez, der fra 2011 til 2013 sad fanget som gidsler i Somalia i 839 dage, har dramatiker Henrik Sklany skabt en bevægende beretning, der fra Ærø til Østafrika forsøger at gøre os klogere på en af de mest komplicerede internationale udfordringer i nyere tid: Pirateriet.

 

5 stjerner i Jyllandsposten - Henrik Lyding:

"fortættet virkelighedsteater med mennesket i centrum"

 

4 stjerner i Fyns Amts Avis:

"En teaterforestilling, man tager med sig hjem og husker 839 dage, mindst!"

 

 

 

.

Synes godt om

Tidligere forestilling

Forestillingen er aflyst

7/11-2015
Kl. 15.00

Vendsyssel Teater- Hvad & Hvem

Vendsyssel Teater startede som egnsteater i Hjørring i 1984. Det får tilskud fra både Hjørring Kommune og Frederikshavn Kommune. Den 1. januar 2020 er Vendsyssel Teater opgraderet til et såkaldt §5-teater, og er således på Finansloven.

Teatret producerer hver sæson mellem fem og syv teaterproduktioner. Derudover præsenterer teateret 10 - 12 gæstespil fra turnerende teatre og viser mellem tre og fem forestillinger for børn og unge. Læs mere

Find os her

Banegårdspladsen 4
9800 Hjørring
Tlf. 98 92 47 11
teater@vendsyssel-teater.dk

Cvr. nr. 74841317