AT SPILLE NYT

Der er meget på hjerte – og nye og fantastiske klange, toner og rytmer på paletten, når Hjørring Musiske Skole og Musikskolen i Frederikshavn Kommune i samarbejde med Ny Musik indbyder til koncert.

Talentelever fra de 2 skoler og professionelle musikere optræder side om side – og sammen – i nye værker komponeret til lejligheden og til de medvirkende.

Komponisten Eirik Moland har skrevet 2 værker til en gruppe talentelever fra hver af musikskolerne. De 2 værker sætter sang, guitar, klaver, violin og fløjter i sammenspil i Molands herligt musikantiske toner og klange. Der er tekst af den norske forfatter Sigbjørn Obstfelder.

Det professionelle indslag består af en kvintet med guitaristen Eva Østergaard, Olga Carlsen, violin, Line Nørgaard, fløjte, Torsten Folke Pedersen, vibrafon og Signe Wang Carlsen, bas. Eva Østergaard er solist i den usædvanlige og farverige besætning, der uropfører et nyt værk af Niels Chr. Rasmussen under titlen ”Skøn og smykket som verdens omkreds”.

Komponisten Bendt Astrup har til lejligheden arrangeret en af sine sange – ”Giv dem himlen tilbage” med tekst af Halfdan Rasmussen – et arrangement, der bringer alle koncertens 14 medvirkende – talentelever og professionelle - i et smukt sammenspil.

Så vidt har musikken nordjyske relationer, men programmet rummer også et bidrag udefra. Violinisten Olga Carlsen spiller 2 små værker for solo violin af komponist Bo Andersen (København), de 2 værker er inspireret af middelaldermusik og vil med deres objektive tone kæde koncertens øvrige værker sammen.

 

Alle er velkomne til koncerterne!

 

Koncerterne har støtte fra Statens Kunstfond, Kulturalliancen Hjørring og Frederikshavn Kommuner og Dansk Komponist Forening.

 

Arrangør: Vendsyssel Teater & Hjørring Musiske Skole og Musikskolen i Frederikshavn Kommune i samarbejde med Ny Musik.

Synes godt om

Tidligere forestilling

Entré: 50 kr.  - Unge under 18 år gratis

Sted: Musiksal

11/10-2017
11/10-2017
Kl. 19.00

Vendsyssel Teater- Hvad & Hvem

Vendsyssel Teater startede som egnsteater i Hjørring i 1984. Det får tilskud fra både Hjørring Kommune og Frederikshavn Kommune. Den 1. januar 2020 er Vendsyssel Teater opgraderet til et såkaldt §5-teater, og er således på Finansloven.

Teatret producerer hver sæson mellem fem og syv teaterproduktioner. Derudover præsenterer teateret 10 - 12 gæstespil fra turnerende teatre og viser mellem tre og fem forestillinger for børn og unge. Læs mere

Find os her

Banegårdspladsen 4
9800 Hjørring
Tlf. 98 92 47 11
teater@vendsyssel-teater.dk

Cvr. nr. 74841317