Broen over Drina

GÆSTESPIL - TEATER UNDERGRUNDEN

Broen over Drina

Ikke langt fra Sarajevo strækker den mægtige og lange honningfarvede bro sig over floden Drina, som danner baggrund for Ivo Andrić berømte roman fra 1945. Bl.a. denne roman skaffede forfatteren Nobelprisen i litteratur (1961).

Mens floden under et uvejr raser og medfører en katastrofal oversvømmelse i Višegrad, hvilket får byens gamle religiøse ledere til at trække sig i sikkerhed oppe af bjergsiden hos den muslimske købmand. Alle er gennemblødte og anspændte, men man viser værdighed, holder hovedet højt og slutter sig sammen i et fællesskab på trods af de stridende trosretninger.

Der opstår i mørket en ny sameksistens mellem kristne, muslimer og jøder – ja, næsten en uvirkelig eksistens selv om den er virkelig. For den havde ikke været der i går, og den vil ikke være der i morgen. Den er blot som en ø for en kort tid dukket op af tidens hav.

 

Broen over Drina blev under den tyrkiske storhedstid i det 16. århundrede bygget som et handelsmæssigt bindeled mellem Orienten, Serbien og Mellemeuropa. Det var, som om selve meningen med broen blev dens uforanderlighed, mens alt andet rasede i en etnisk og religiøs heksekeddel. De tragiske men også lunefulde fortællinger bindes i Undergrundens turné-forestilling sammen af sange og harmonikamusik.

Varighed - Ca. 2 timer


Efter roman af Ivo Andric

Medvirkende: Anders Ahnfelt-Rønne og Charlotte Hjørringgaard Larsen

Sange: Mikis Theodorakis.
Dramatiker: Anders Ahnfelt-Rønne©


 

Synes godt om

Tidligere forestilling
30/1-2018
31/1-2018
Kl. 19.30

Vendsyssel Teater- Hvad & Hvem

Vendsyssel Teater startede som egnsteater i Hjørring i 1984. Det får tilskud fra både Hjørring Kommune og Frederikshavn Kommune. Den 1. januar 2020 er Vendsyssel Teater opgraderet til et såkaldt §5-teater, og er således på Finansloven.

Teatret producerer hver sæson mellem fem og syv teaterproduktioner. Derudover præsenterer teateret 10 - 12 gæstespil fra turnerende teatre og viser mellem tre og fem forestillinger for børn og unge. Læs mere

Find os her

Banegårdspladsen 4
9800 Hjørring
Tlf. 98 92 47 11
teater@vendsyssel-teater.dk

Cvr. nr. 74841317