Snehvide
-af Dunkelfolket

Snehvide
- af Dunkelfolket


Lørdag den 2. november 2019

Klokken 13:30
Prøvesalen

 

Arrangør: Vendsyssel Teater & Dunkelfolket


Snehvide

... En kongelig kernefamilie, der brydes op af dronningens død. En stedmor, som ikke vil sin steddatter noget godt. En flok mænd, der ikke er vant til damebesøg. Og en prins og en prinsesse, der får hinanden til slut.

 

Det er nogle af ingredienserne, når masketeater gruppen Dunkelfolket spiller sin egen version af brødrene Grimms klassiske eventyr "Snehvide" - iført træmasker og sort tøj. Det er en rørende forestilling - uden ord, men med masser af musik, komik, gys og grin.

 

Forestillingen ”Snehvide” har været spillet bl.a. til sogneaftener og i forbindelse med familiegudstjeneste, på uddannelsesinstitutioner i forbindelse med emneforløb, på et asylcenter samt til teaterfestivaller i ind- og udland. Over alt, hvor forestillingen har været spillet, har den tryllebundet både børn og voksne, og den har bl.a. vundet en 3. plads på en international teaterfestival for uafhængige teatergrupper i Prag. Teateranmelder Vladimir Hulec skrev i den forbindelse:

 

"Dunkelfolket har med forestillingen Snehvide underholdt os i næsten en time med en sjov optræden fyldt med bevægelse, pantomime og dans."

 

”Jeg ville aldrig have troet, at masker kunne blive levende” sagde en tilskuer efter forestillingen. “I overbeviste mig om, at det faktisk er muligt”. Og Dunkelfolket har ikke brug for Hollywood- agtige special effects; underlige ting af træ bliver levende på et splitsekund, så snart skuespillerne tager maskerne på. Hver skuespiller evner at give sin maske forskellige karakterer og sågar følelser på trods af, at maskerne ikke i sig selv har mimik.

 

Om Dunkelfolket
Dunkelfolket er en masketeatergruppe fra Aalborg. Den blev skabt i 1989 af Kirsten Gitz-Johansen, som har håndskåret de unikke træmasker, som er Dunkelfolkets særlige kendetegn. Maskerne portrætterer forskellige aspekter af den menneskelige natur, og sort tøj understøtter den enkelte maskes karakter.

Ud over forestillinger optræder Dunkelfolket med improvisatorisk gadeteater, hvor maskespillerne bl.a. kontakter publikum direkte på gaden, hvilket skaber mange chokerende, morsomme og vanvittige situationer.

 

Dunkelfolket optræder både i ind- og udland og er en elsket - og til tider frygtet - bestanddel af Aalborgs gadebillede. Ud over en lang række optrædener i Danmark har Dunkelfolket optrådt så forskellige steder som i Grønland, Ungarn, Italien, Filippinerne og England.

 

Synes godt om

Tidligere forestilling

65,-

2/11-2019
Kl. 13:30

Vendsyssel Teater- Hvad & Hvem

Vendsyssel Teater startede som egnsteater i Hjørring i 1984. Det får tilskud fra både Hjørring Kommune og Frederikshavn Kommune. Den 1. januar 2020 er Vendsyssel Teater opgraderet til et såkaldt §5-teater, og er således på Finansloven.

Teatret producerer hver sæson mellem fem og syv teaterproduktioner. Derudover præsenterer teateret 10 - 12 gæstespil fra turnerende teatre og viser mellem tre og fem forestillinger for børn og unge. Læs mere

Find os her

Banegårdspladsen 4
9800 Hjørring
Tlf. 98 92 47 11
teater@vendsyssel-teater.dk

Cvr. nr. 74841317