Hårnålesvinget

 HÅRNÅLESVINGET
– EN SVEDIG KOMEDIE OM CYKELSPORT
En co-produktion med Team Teatret. 
Varighed 1 time og 15 minutter.

Hårnålesvinget spiller på Team Teatret i Herning d. 6. april - 5. maj og på Vendsyssel Teater i Hjørring d. 9. maj - 2. juni

LIDENSKAB. ENTUSIASME. ENGAGEMENT. PASSION. UDEN GRÆNSER.
Om det er de heppende fans, der med tilråb, flag og klappepølser sender de veltrænede mænd i spandexdragter rundt om det næste sving – eller det er rytterne i sadlen, så har de det til fælles, at de har en nærmest uudtømmelig lidenskab for cykelsporten. Grænseløs passion.

De begejstrede fans – i hvert fald dem, vi møder i Hårnålesvinget – har for manges vedkommende ikke selv haft berøring med saddel og pedal, siden de som børn drønede rundt i villakvarterne, men når der er store cykelløb, kommer de frem fra deres skjul. Men når rytterne kommer susende forbi, står de engagerede og passionerede fans ved landevejen og får endorfin-udløsning af suset.

Cykelrytternes senede kroppe og solbrune underarme vidner om mænd, der tilbringer mere tid på cykelsadlen end i sofaen. Som professionelle cykelryttere lever de et ekstremt liv, hvor de, hver gang de træder i pedalerne, overskrider egne grænser. Grænseløs passion.

Hårnålesvinget er en komedie, som stiller skarpt på en af tidens store sportsgrene – cykling. Forestillingen er fortællingen om rytterne, den strenge sportsdirektør og den kyniske holdejer. Og så er det ikke mindst en komedie om alle os danskere, som hvert år sætter os i sofaen tre uger i juli for at følge rytterne i Tour de France, mens Jørgen Leths ikoniske stemme skaber lydkulissen til pedaltramp og svedperler, der springer. Hvis vi da ikke vælger at rejse til Frankrig og står klar til at heppe rytterne videre op ad bjerget.

I HÅRNÅLESVINGET MØDER DU BLANDT ANDET:

Stephanie Hannigan og Petrov
Han er cykelholdets ejer, der har profit for øje – hun er den kvindelige sportsdirektør – måske den eneste af sin slags. Valgt fordi hun er kvinde – eller kælling, som Petrov, ville sige … Eller valgt fordi hun er bedst?

Karin og Pelle
Pelle elsker cykelløb så meget, at han har overtalt Karin til at tage med ned i hårnålesvinget på Alpe d’Huez for at mærke suset, når rytterne cykler forbi. Karin derimod er mere til sol og afslapning. Pelle har lokket hende med til Frankrig med udsigten til tre uger med Bourgogne. Men det er helt andet væske, der skal slukke tørsten, da hun er færdig med at bakse traileren op ad bjerget …

Robert og Ninna Manner
De er far og datter. Robert ejer det hotel, hvor det danske cykelhold er indlogeret. Han er inkarneret fan af cykelsporten og vil gøre alt for, at det hele spiller max, når rytterne gør deres entre. Ninna skal folde håndklæder, så de ligner cykelhjul, og for foden af Alpe d’Huez planter han tulipanløg – helt uden for sæson.

Jacob Andreasen & Kalle Rosenquist
Cykelryttere på Team Danmarks Bedste Vaskeriløsninger. Andreasen havde set sig selv som holdkaptajn under Tour de France, men han må se sig slået af Kalle, som omvendt har rigtig svært ved at påtage sig lederrollen, for Andreasen er ikke bare en kollega men en kammerat.

Bemærk: Hårnålesvinget er ikke en dokumentaristisk forestilling, men den har tydelige referencer til cykelsporten og nogle af de personligheder, vi har mødt gennem årene.

Forestillingen er produceret af Vendsyssel Teater og Team Teatret. De to egnsteatre har tidligere samarbejdet i forbindelse med produktionen af Surstrømning.

---------

Dramatiker: Julie Petrine Glargaard
Instruktør: Morten Lundgaard
Scenograf: Thomas Ravnsgård
Skuespillere: Niels Anders Manley, Anders Aamodt, Stig Reggelsen Skjold, Olivia Franciska Fevel Borgels, Jørgen Bing og Mette Kolding
Lyddesign: Morten Birk
Lysdesign: Søren Lydersen
Kostumier: Berith Ann Christensen

 

 

 

Synes godt om

Tidligere forestilling
9/5-2018
2/6-2018
Kl. 19.30 på hverdage og lørdage kl. 15.00

Forestillingsbilleder af Mingo Photo

Høj opløsning - klik her

Vendsyssel Teater- Hvad & Hvem

Vendsyssel Teater startede som egnsteater i Hjørring i 1984. Det får tilskud fra både Hjørring Kommune og Frederikshavn Kommune. Den 1. januar 2020 er Vendsyssel Teater opgraderet til et såkaldt §5-teater, og er således på Finansloven.

Teatret producerer hver sæson mellem fem og syv teaterproduktioner. Derudover præsenterer teateret 10 - 12 gæstespil fra turnerende teatre og viser mellem tre og fem forestillinger for børn og unge. Læs mere

Find os her

Banegårdspladsen 4
9800 Hjørring
Tlf. 98 92 47 11
teater@vendsyssel-teater.dk

Cvr. nr. 74841317