I fornuftens land

En forestilling baseret på tekst og musk af Niels Hausgaard.

 

Et både musikalsk, poetisk og humorfyldt tidsbillede og portræt af danskerne og deres land. Gennem maleriske situationsbeskrivelser og skæve karakterer får vi bl.a. et indblik i hverdagsmennesket, skildret med ironi, men også med respekt og kærlighed.

Både Teatret Møllen, Vendsyssel Teater og Niels Hausgaard er fascinerede af den svenske filminstruktør Roy Anderssons billedunivers, som ikke er så fjernt endda fra malere som Edward Hopper og vores egen nordjyske Poul Anker Bech.

Roy Andersson havde premiere på sin 3. spillefilm "En due sad på en gren og funderede over tilværelsen" i marts 2015. Han danner således inspiration for den sceniske indramning af de Hausgaardske historier og sange. Nyd et både musikalsk, poetisk og humorfyldt tidsbillede og portræt af danskerne og deres land. Gennem maleriske situationsbeskrivelser og skæve karakterer får vi bl.a. et indblik i hverdagsmennesket, skildret med ironi, men også med respekt og kærlighed.

 

Medvirkende:

Hans Holtegaard · Hanne Laursen · Lone Rødbroe · Connie Tronbjerg · Klaus Andersen · Mathias Gregersen · Christian Bøtker

 

Instruktør: Ole Sørensen

Scenograf: Johanne Eggert

Lysdesigner: Anders Budolf Andersen

Synes godt om

Tidligere forestilling

Unummererede pladser. Billetter: 75,00 kr. - 205,00 kr.

19/4-2016
20/5-2016
Kl. 19. april - 20. maj, hverdage kl. 19.30, lørdage kl. 15.00

Vendsyssel Teater- Hvad & Hvem

Vendsyssel Teater startede som egnsteater i Hjørring i 1984. Det får tilskud fra både Hjørring Kommune og Frederikshavn Kommune. Den 1. januar 2020 er Vendsyssel Teater opgraderet til et såkaldt §5-teater, og er således på Finansloven.

Teatret producerer hver sæson mellem fem og syv teaterproduktioner. Derudover præsenterer teateret 10 - 12 gæstespil fra turnerende teatre og viser mellem tre og fem forestillinger for børn og unge. Læs mere

Find os her

Banegårdspladsen 4
9800 Hjørring
Tlf. 98 92 47 11
teater@vendsyssel-teater.dk

Cvr. nr. 74841317