JERNRING

GÆSTESPIL AF BÅDTEATRET
VARIGHED: 75 MIN. UDEN PAUSE
FREDAG 29. NOVEMBER 2019
KLOKKEN 20.00
BLACK BOX

BARSKT DUKKETEATER FOR VOKSNE
Forestillingen er et musikalsk og grotesk billeddigt over krigens rædsler i Leningrad i 1941. Dukkeførerne fører menneskestore dukker i en frygtindgydende beretning om den belejrede by, hvor befolkningen døde af sult. I dette helvede skabte Sjostakovitj (1941) sin 7. symfoni, Leningrad Symfonien, som bruser under forestillingen.

Med udgangspunkt i netop Leningrad Symfonien vokser dukketeatret ud af symfonien og viser en poetisk, sanselig historie om en familie i Leningrad under belejringen. JERNRING er et billeddigt, til et fantastisk musikværk. Musikken bærer os igennem hele historien og publikum kan glæde sig til at blive ført igennem Shostakovich 7. symfoni i et bombardement af sanselige, groteske og rørende billeder bl.a. med Stalin som poledanser og døden i groteske skikkelser.

Symfonien blev et vartegn for udholdenhed, mod, overlevelse og et beredskabsværk som skulle opmuntre det belejrede Leningrads indbyggere og blive et symbol på det sovjetiske folks kamp på de allieredes side.


Medvirkende: Pernille Nedergaard Haugesen, Bo Carlsson, Yulia Lystbæk, Astrid Kjær
Instruktør: Rolf Heim
Musik: Dmitrij Sjostakovitj
Dukkemager og scenograf: Rolf Søborg Hansen
Lysdesign: Raphael SolholmNYSGERRIG PÅ MERE? KLIK HER OG LÆS MERE OM FORESTILLINGEN.

Synes godt om

Tidligere forestilling

LØSSALG: kr. 235
ABONNEMENT: kr. 185
GRUPPE + 10: kr. 195
UNGE UNDER 25 ÅR OG STUDERENDE: kr. 75

29/11-2019
Kl. 20:00

Vendsyssel Teater- Hvad & Hvem

Vendsyssel Teater startede som egnsteater i Hjørring i 1984. Det får tilskud fra både Hjørring Kommune og Frederikshavn Kommune. Den 1. januar 2020 er Vendsyssel Teater opgraderet til et såkaldt §5-teater, og er således på Finansloven.

Teatret producerer hver sæson mellem fem og syv teaterproduktioner. Derudover præsenterer teateret 10 - 12 gæstespil fra turnerende teatre og viser mellem tre og fem forestillinger for børn og unge. Læs mere

Find os her

Banegårdspladsen 4
9800 Hjørring
Tlf. 98 92 47 11
teater@vendsyssel-teater.dk

Cvr. nr. 74841317