Julekoncert m. Dresdner Kreuzchor

I Sct. Catharinæ Kirke i Hjørring har du mulighed for at opleve det traditionsrige Dresden Kreuzchor til en stemningsfuld julekoncert!


Dresdner Kreuzchor er et af de ældste og mest kendte kor i verden. Koret er fra den traditionfyldte og historiske Kreuzkirche i Dresden og har over 800-års historie bag sig. Korets repertoire omfatter kompositioner bl.a. fra den tidlige barok - gennem tiden har koret været tro mod traditionel kirkelige korsang og samtidig formået at fornyet sig - særligt er koret dog inspireret af Bachs og Brahms kompositioner og kormusik fra det 19. århundrede. Koret synger ofte med Sächsische Staatskapelle Dresden og Dresden Philharmonic Orchestra.

Medlemmerne af koret går på det evangeliske Kreuzgymnasium og kaldes for 'kruzianere'. Omkring 150 drenge fra 9 til 19 tilhører koret, hvoraf ca. 80 deltager på turné rundt i Europa.

Wolfgang Behrend er Dresdner Kreuschors korleder, og han tiltrådte i oktober 2017 efter Peter Kopp. Foruden at lede koret, fungerer Wolfgang Behrend som højre hånd for musisk direktør Roderich Kreile. Wolfgang Behrend lægger stor vægt på undervisning, og siden 2003 har han været forelæser på Carl Maria von Weber Musikkademi i Dresden. I 2005 blev han udpeget af det saksiske musikråd som kunstnerisk direktør for LandStreicher Sachsen, det eneste juniororkester af sin art i Tyskland, der introducerer højtbegavede børn i alderen 10-14 år fra hele Sachsen til orkestermusik. Siden begyndelsen af ​​skoleåret 2011/12 har han været kunstnerisk leder af Junge Sinfonieorchester Dresden på Sächsisches Landesgymnasium für Musik (Saxon State Grammar School for Music)

I 2014 anerkendes koret om kulturarv af UNESCO.

 

Arrangør: Vendsyssel Teater & Hjørring Musikforening

Synes godt om

Tidligere forestilling

Normalpirs: kr. 200

Unge, max 24 år: kr. 75

Studerende 25+: kr. 75

4/12-2018
Kl. 19:30

Vendsyssel Teater- Hvad & Hvem

Vendsyssel Teater startede som egnsteater i Hjørring i 1984. Det får tilskud fra både Hjørring Kommune og Frederikshavn Kommune. Den 1. januar 2020 er Vendsyssel Teater opgraderet til et såkaldt §5-teater, og er således på Finansloven.

Teatret producerer hver sæson mellem fem og syv teaterproduktioner. Derudover præsenterer teateret 10 - 12 gæstespil fra turnerende teatre og viser mellem tre og fem forestillinger for børn og unge. Læs mere

Find os her

Banegårdspladsen 4
9800 Hjørring
Tlf. 98 92 47 11
teater@vendsyssel-teater.dk

Cvr. nr. 74841317