Kinder K

GÆSTESPIL: HOLLAND HOUSE

Kinder K

KINDER K er en visuel og kunstnerisk undersøgelse i to dele af de etiske og samfundsmæssige konsekvenser af genetisk selektion. Den ene fortælling stammer fra virkelighedens Østrig i 1930’erne, da nazisterne påbegyndte deres såkaldte medlidenhedsdrabsprogram AKTION T4. Den anden fortælling er inspireret af de etiske dilemmaer, som knytter sig til samtidens fostergenetiske undersøgelser.

Kinder K blotlægger de slående ligheder, der rent faktisk eksisterer mellem de grundlæggende etiske konflikter i henholdsvis 1939 og nutiden:

1939: Gerhard Herbert Kretschmar blev født i Tyskland. Han manglede begge sine fødder, en arm og var desuden blind og havde epilepsi. 156 dage senere var han det første barn, som blev aflivet i nazisternes medlidenhedsdrabsprogram. Et program, der skulle sikre udryddelsen af alle de liv, som ikke var ordet liv værdigt.

I dag: HAN og HUN skal have deres første barn, men fostervandsprøven viser, at noget ikke er, som det skal være. HAN og HUN skal tage stilling til, om de fortsætter graviditeten med chance for at få et barn, der afviger fra normalen, eller om de vil få foretaget en abort. 

KINDER K bliver iscenesat af den Reumertvindende og anmelderroste instruktør Jacob F. Schokking, og musikken er skrevet af komponist og sangerinde Alice Carreri, forsanger i bandet Lulu Rouge og kendt fra den danske og udenlandske elektroniske musikscene. På scenen står to af Danmarks spirende skuespiltalenter Niels Erling og Josephine Park, sidstnævnte kendt for bl.a.  TV-serierne Arvingerne og Dicte.
 

Medvirkende: Josephine Park og Niels Erling
Dramatiker: Kristofer Blindheim Grønskag
Iscenesættelse og scenografi: Jacob F. Schokking
Komponist: Alice Carreri

Synes godt om

Tidligere forestilling
27/10-2017
Kl. 19.30

Vendsyssel Teater- Hvad & Hvem

Vendsyssel Teater startede som egnsteater i Hjørring i 1984. Det får tilskud fra både Hjørring Kommune og Frederikshavn Kommune. Den 1. januar 2020 er Vendsyssel Teater opgraderet til et såkaldt §5-teater, og er således på Finansloven.

Teatret producerer hver sæson mellem fem og syv teaterproduktioner. Derudover præsenterer teateret 10 - 12 gæstespil fra turnerende teatre og viser mellem tre og fem forestillinger for børn og unge. Læs mere

Find os her

Banegårdspladsen 4
9800 Hjørring
Tlf. 98 92 47 11
teater@vendsyssel-teater.dk

Cvr. nr. 74841317