KRIGEN HAR IKKE ET KVINDELIGT ANSIGT

GÆSTESPIL AF TEATERFORENINGEN KATUSHA
VARIGHED: 60 MIN. UDEN PAUSE
LØRDAG D. 2. NOVEMBER 2019
KLOKKEN 15:00
BLACK BOX

Sådan begynder ”Krigen har ikke et kvindeligt ansigt”.

På en ø i midten af scenen ser vi en enlig skikkelse i et genkendeligt og pauvert køkkenunivers med sort/hvidt mønstret vinylgulv, sidde på en træstol ved et bord og bladrer i den bog hun netop har fået Nobelprisen i litteratur for… 
Svetlana Aleksijevitj:
”Man burde skrive en bog om krigen, som gav så megen kvalme, at bare tanken om at gå i krig ville byde alle imod. Selv generalerne skulle få kvalme…! Hun rejser sig og går væk fra bordet og ud mellem de tynde florlette gardiner… Gennem højttalere fyldes rummet af 17 kvinders stemmer, som fortæller hver deres historie om krigens rædsler under ’Den Store Fædrelandskrig’ i Rusland.

I 1941 meldte ca. 1 mill. unge russiske kvinder sig til Den Røde Hær og kæmpede for fædrelandet på lige fod med mændene. Som snigskytter, sanitetssoldater, læger, piloter og partisaner. Oplevelserne, de overlevende kvinder bringer med hjem, er rystende og grusomme, men de fortier dem. Først 40 år efter krigens afslutning, fortæller kvinderne deres historier til journalisten Svetlana Aleksijevitj, med eftertankens poesi og humor.

Bogen er omsat til scenen, hvor bogens dokumentariske koncept følges nøgternt, usentimentalt og med rå humor. Forestillingens medvirkende er 17 af dansk teaters ældre kvinders stemmer.

Medvirkende: Pia Rosenbaum
Dramatisering og instruktion: Pia Rosenbaum
Scenografi: Thomas Kolding


LÆS MERE OM FORESTILLINGEN VED AT KLIKKE HER.

 

Synes godt om

Tidligere forestilling

LØSSALG: kr. 235
ABONNEMENT: kr. 185
GRUPPE + 10: kr. 195
UNGE UNDER 25 ÅR OG STUDERENDE: kr. 75

2/11-2019
Kl. 15:00

Vendsyssel Teater- Hvad & Hvem

Vendsyssel Teater startede som egnsteater i Hjørring i 1984. Det får tilskud fra både Hjørring Kommune og Frederikshavn Kommune. Den 1. januar 2020 er Vendsyssel Teater opgraderet til et såkaldt §5-teater, og er således på Finansloven.

Teatret producerer hver sæson mellem fem og syv teaterproduktioner. Derudover præsenterer teateret 10 - 12 gæstespil fra turnerende teatre og viser mellem tre og fem forestillinger for børn og unge. Læs mere

Find os her

Banegårdspladsen 4
9800 Hjørring
Tlf. 98 92 47 11
teater@vendsyssel-teater.dk

Cvr. nr. 74841317