Lykkestrejfer

LYKKESTREJFER - AFLYST!
-koncertforedrag med Michael Vesterskov.

Torsdag den 24. oktober 2019
Klokken 19:30
Musiksal

Findes der en opskrift på lykke?
Mennesker har igennem tiderne søgt lykken på forskellig vis, men ingen har endnu, så vidt jeg ved, fundet den endelige opskrift på, hvad lykke er og hvordan den opnås.
Kan lykken være en konstant? Eller kommer den som strejf af lys i mørket? Som strejf ind imellem livets prøvelser? Og hvad ER lykke overhovedet? Er lykke det samme for mig som for dig?
Filosofferne er uenige: Freud mener lykken ligger i nydelse og mindst mulig smerte. Andre at et optimistisk livssyn gør os lykkelige. At det handler om sindsro.
Måske er lykken ganske enkelt at være sig selv uden forstillelse-  en hvilen i, at det vi står for og handler ud fra, hænger sammen med det vi siger?

Det musikalske foredrag “Lykkestrejfer" er reflektioner over og fortællinger og sange om det, som har ændret mit syn på lykken, hvad den er og om vejen derhen. Om tålmodighed, skrøbelighed og om at bevare roen og at acceptere, at det ikke er alt, vi kan eller skal kontrollere.

“Jo mere vi kontrollerer vores liv, jo mindre liv er der at kontrollere” har forfatteren og psykologen PinkolaEstés sagt. Måske kan det samme siges om lykken-  jo mere du higer efter lykken, forsøger at købe dig til lykken, jo mindre lykke opnår du? Foredraget bliver leveret med en blanding af kærlig humor, underfundighed og eftertænksomhed.

Tålmodigt snørrer jeg skoene sammen, så skridtene bliver’ små
Vil så gerne ha’ det hele med
Så langt hjertet det kan nå
Jeg er lykkestrejfer
Bevarer roen
For livet går jo op og ned
Og sku’ jeg nævne et ord for det
Er det taknemmelighed

-fra sangen ”Lykkestrejfer”

Rundt om Michael Vesterskov.
Michael Vesterskov har en lang karriere på den danske musikscene bag sig med hele 18 album- udgivelser, en række singler og ep’er og tre bøger, og er flittigt spillet på DR P4 og DR P5.

Michael Vesterskov er en efterspurgt foredragsholder og har de seneste 6 år rejst landet rundt med de musikalske foredrag: I lænestolen dybe stille ro, Vi leger kun for alvor. Der findes andre stjerner end dem der glimter i medierne og Hjertets vagabond.

http://www.westwood.dk/westwood/presse/foredrag-lykkestrejfer/mail

Synes godt om

Tidligere forestilling

140 kr.

24/10-2019
Kl. 19:30

Vendsyssel Teater- Hvad & Hvem

Vendsyssel Teater startede som egnsteater i Hjørring i 1984. Det får tilskud fra både Hjørring Kommune og Frederikshavn Kommune. Den 1. januar 2020 er Vendsyssel Teater opgraderet til et såkaldt §5-teater, og er således på Finansloven.

Teatret producerer hver sæson mellem fem og syv teaterproduktioner. Derudover præsenterer teateret 10 - 12 gæstespil fra turnerende teatre og viser mellem tre og fem forestillinger for børn og unge. Læs mere

Find os her

Banegårdspladsen 4
9800 Hjørring
Tlf. 98 92 47 11
teater@vendsyssel-teater.dk

Cvr. nr. 74841317