AFLYSNING RESTEN AF UGEN PGA. SYGDOM

MARGARIDAS METODE
GROTESK MONOLOG OM MAGTFULDKOMMENHED OG AFMAGT

28. APRIL - 12. MAJ 2022
BLACK BOX // 15 ÅR+

Miss Margarida er lærerinden, og publikum er hendes studerende. Undervisningen starter stille og roligt ud, men som timen skrider frem, finder man ud af, at Miss Margarida ikke er en helt almindelig underviser – hun har sin egen metode. I løbet af to klassetimer overfuser hun sine elever og sprøjter manipulerende, selvbestaltede livslektioner ud om alt mellem himmel og jord. Men hvad er sandt? Og hvad skal man egentlig finde sig i? Undervejs udvikler hendes undervisning sig til et grotesk, psykologisk spil, hvor man bliver i tvivl om, hvorvidt det er Miss Margarida, den er gal med eller systemet.

Da Margaridas metode (Apareceu a Margarida) udkom i 1972, fik den global opmærksomhed. Flere steder blev den censureret, mens andre hædrede dramatikerens mod. Den dengang 21-årige brasilianske dramatiker Roberto Athayde skrev stykket med et kritisk blik på det politiske system i Sydamerika, der gennem tiden har været præget af ulighed, diktatur og autoritære regimer. I 2022 er det 50 år siden, at forestillingen blev skrevet. Verden er en anden, og nye magthavere har taget over. Forestillingen, der sætter magtbegrebet under lup, stiller stadig aktuelle spørgsmålstegn ved, hvordan magt fordeles, udøves, og hvad det gør ved mennesker – på godt og ondt. Margaridas metode skulle oprindeligt have spillet 21. april - 16. maj 2020, men blev aldrig opført – denne gang ikke på grund af censurering, men pga. Corona-pandemien.


MEDVIRKENDE

Miss Margarida: Kirstine Hedrup

KUNSTNERNE BAG

Tekst: Roberto Athayde
Oversættelse: Robin Haslund Buch
Instruktion: Donald Andersen
Scenografi: Karin Seisbøll
Lysdesign: Balder Nørskov
Lyddesign: Kasper Neergård

Forestillingens varighed 90 min. (der er ingen pause i forestillingen) 


SE FORESTILLINGENS PROGRAM HER >>

Synes godt om

Tidligere forestilling

Løssalg: 235 kr.
Abonnement: 185 kr.
Gruppe (min. 10.): 195 kr.
Under 25 år: 75 kr.
Studerende: 75 kr.

28/4-2022
12/5-2022
Kl. 19:30 og 15:00

Vendsyssel Teater- Hvad & Hvem

Vendsyssel Teater startede som egnsteater i Hjørring i 1984. Det får tilskud fra både Hjørring Kommune og Frederikshavn Kommune. Den 1. januar 2020 er Vendsyssel Teater opgraderet til et såkaldt §5-teater, og er således på Finansloven.

Teatret producerer hver sæson mellem fem og syv teaterproduktioner. Derudover præsenterer teateret 10 - 12 gæstespil fra turnerende teatre og viser mellem tre og fem forestillinger for børn og unge. Læs mere

Find os her

Banegårdspladsen 4
9800 Hjørring
Tlf. 98 92 47 11
teater@vendsyssel-teater.dk

Cvr. nr. 74841317