Nationen

Nationen

GÆSTESPIL: MUNGO PARK KOLDING

 

Uanset om man læser nyheder på Ekstra Bladets hjemmeside eller ej, er der ikke mange, der ikke kender debatplatformen ”nationen” - Stedet hvor brugerne passioneret kommenterer på stort, småt, relevant og kulørt. Og hvor tonen til tider kan være hård.

I teaterforestillingen NATIONEN får kommentarerne på debatten et helt nyt udtryk, når Mungo Park Koldings ensemble samt instruktør og teaterdirektør Sophie Lauring undersøger, hvad der sker, når de lader ophedede debattråde ophøje til lyriske udsagn på teaterscenen.

Debatplatformen ”nationen” kunne i 2017 fejre 10 års jubilæum, som Danmarks nok mest hidsige debatforum. Replikkerne fra forestillingen ”Nationen” er taget direkte ud af platformens kommentarspor. Det er over de sidste 10 år blevet til et enormt antal kommentarer fra hvilke Mungo Park Kolding har plukket et udsnit af fra nogle af de store offentlige debatter og emner, der har optaget os det seneste årti.

”Nationen” zoomer ind på små udsnit af den uendelige ordstrøm. Tager biopsier, sætter dem under lup og skaber en scenisk rumliggørelse af, hvad end vi ser gennem forstørrelsesglasset. En række peepshows ind i voldsomme, ekspressive og til tider monstrøse verdener, som vi ikke kan fjerne blikket fra, men som vi på én gang frydes og forarges over.

Varighed: Ca. 1 time og 25 minutter

 

Medvirkende: Frank Thiel, Marie Nørgaard, Magnus Christensen og Maja Juhlin
Instruktør: Sophie Lauring
Scenograf: Franciska Zahle
Komponist og lyddesign: Anna Lidell
Dramaturg: Kathrine Lund
Koreograf: Taneli Törmä
Lysdesign: Morten Dorvin

 

 

Synes godt om

Tidligere forestilling
18/9-2017
Kl. 19.30

Vendsyssel Teater- Hvad & Hvem

Vendsyssel Teater startede som egnsteater i Hjørring i 1984. Det får tilskud fra både Hjørring Kommune og Frederikshavn Kommune. Den 1. januar 2020 er Vendsyssel Teater opgraderet til et såkaldt §5-teater, og er således på Finansloven.

Teatret producerer hver sæson mellem fem og syv teaterproduktioner. Derudover præsenterer teateret 10 - 12 gæstespil fra turnerende teatre og viser mellem tre og fem forestillinger for børn og unge. Læs mere

Find os her

Banegårdspladsen 4
9800 Hjørring
Tlf. 98 92 47 11
teater@vendsyssel-teater.dk

Cvr. nr. 74841317