Niels Klims underjordiske rejse

EGENPRODUKTION

Medvirkende: Carsten Svendsen, Susanne Heinrich, Asger Reher, Sune Kofoed, Kirstine Hedrup, Morten Christensen, Hanne Laursen, Jørgen Bing, Kresten Andersen, Sidsel Siem Koch, Robin Haslund Buch, Iben Boa Noe, Ingrid Middelboe, Oliver Poulsen og Marie Bonde Pilgaard. (Obs. Sune Kofoed erstatter Hans Holtegaard, som desværre pådrog sig en skade allerede inden prøveforløbet.)             

Dramatikere: Thor Bjørn Krebs og Anna Bro
Instruktør: Peter Schrøder
Scenograf: Eilev Skinnarmo
Lysdesigner: Mikael Sylvest
Lyddesign: Thomas Holmstrøm
Musik: Henrik Baloo Andersen
Koreograf: Robin Haslund Buch
Sufflør: Susanne Lyngbøl

I anledning af åbningen af det nye Vendsyssel Teater har Thor Bjørn Krebs og Anna Bro dramatiseret Holbergs roman Niels Klims underjordiske rejse til et skuespil i en helt ny version.

Niels Klim vender tilbage til sin hjemby efter 10 års studier ved Universitetet i København, men udsigten til at indtage stillingen som klokker - huer ham bestemt ikke. Han mener, at han er skabt til noget stort, og beslutter sig for at udforske en hule i lokalområdet, som er omgærdet af mystik og myter. Niels Klim er overbevist om, at udforskningen af hulen vil føre til et opsigtsvækkende resultat, der vil give ham den berømmelse og agtelse, som han higer efter. Det bringer ham ud på en rejse i jordens indre til en række lande, som han ikke i sin vildeste fantasi havde drømt om eksisterede.

Holberg regnes med rette som en af alle tiders største danske satirikere. Og i Niels Klims underjordiske rejse må han siges at være i topform. Holberg beskriver, ved hjælp af knivskarp satire og humor, hvordan Niels Klim oplever det ene fantasiland efter det andet, hvor han ikke forstår hverken kultur eller tankemåder, han er nemlig overbevist om den europæiske kulturs fortræffelighed og ufejlbarlighed. I løbet af sin underjordiske rejse oplever og gennemlever han ting, som kun hører til i eventyrets verden, men som i Holbergs optik bliver sat under knivskarp satirisk lup, og efterlader en med tanken om, hvorvidt menneskenes børn lærer af deres fejltagelser eller ej.

Romanen betragtes som et af Holbergs hovedværker, og ikke mindst med den nuværende brydningstid i Europa in mente, kunne man næsten tillægge Holberg profetiske evner. Glæd jer til en fantastisk fabel med Carsten Svendsen i hovedrollen som Niels Klim samt en perlerække af talentfulde kolleger.

 

 

 

 

 

Synes godt om

Tidligere forestilling

Se fotos fra forestillingen herunder...

Bemærk! Alle fotos er ophavsretligt beskyttet og må kun bruges i forbindelse med PR og omtale af teatrets aktiviteter - eller med særlig tilladelse fra Vendsyssel Teater.                                    Ved brug skal fotograf, teatret og forestillingen  krediteres.

 

Fotograf: Benny Rytter

17/3-2017
12/4-2017
Kl. hverdage kl. 19.30 og lørdage kl.15.00.

Vendsyssel Teater- Hvad & Hvem

Vendsyssel Teater startede som egnsteater i Hjørring i 1984. Det får tilskud fra både Hjørring Kommune og Frederikshavn Kommune. Den 1. januar 2020 er Vendsyssel Teater opgraderet til et såkaldt §5-teater, og er således på Finansloven.

Teatret producerer hver sæson mellem fem og syv teaterproduktioner. Derudover præsenterer teateret 10 - 12 gæstespil fra turnerende teatre og viser mellem tre og fem forestillinger for børn og unge. Læs mere

Find os her

Banegårdspladsen 4
9800 Hjørring
Tlf. 98 92 47 11
teater@vendsyssel-teater.dk

Cvr. nr. 74841317