POLLY OG STORMEN
DRAMA OM DIGITAL MOBNING OG UNGE DRØMME I NORDJYLLAND


Co-produktion mellem Teater Nordkraft og Vendsyssel Teater
17. OG 24. OKTOBER 2020 KL. 15.30

22. OG 23. OKTOBER KL. 20.00
28. OG 29. OKTOBER KL. 11:00 OG KL. 20:00

BLACK BOX
(13 ÅR+)

HANDLING

’Hvad hvis man ikke gider ende sine dage i Hirtshals med at sidde og æde pomfritter nede på havnen? Hvad så?’ Sådan lyder logikken for Polly, der bor i Hirtshals med sin far og sin farmor. Polly skal bare væk! Hun er træt af det hele, og hun forstår ikke, at bedsteveninden Kat kan holde ud at arbejde nede på fiskefabrikken. På gymnasiet i Hjørring bliver Polly fascineret af klassens seje pige, Caro. Så hun svigter bedsteveninden og tager med den nye veninde til fest hos en gavmild fyr i Aalborg. Her drikker hun tæt og alle hæmninger fordufter. Alt er vildt og voksent – lige indtil hun vågner og opdager, at hendes ’venner’ har delt ydmygende billeder af hende på nettet. Hun føler sig udskammet og fordømt af alle. Så Polly går ned på havnen i stormen og tager en farlig beslutning…

Polly og stormen er en ungdomsforestilling. Men den er også en voksenforestilling for alle tre generationer:
For teenagere – der er trætte af deres uforstående forældre. For forældre – der har svært ved at følge med i deres teenageres selvstændighedstrang. For bedsteforældre – der har svært ved at forstå, hvad det digitale univers egentlig gør ved deres elskede børnebørn.

MEDVIRKENDE

Lærke Schjærff Engelbrecht
Jela Natius Abildgaard
Alexander Clement
Jakob Hannibal
Trine Pallesen
Peder Holm Johansen

Baseret på romanen Tag gaden tilbage af Sarah Engell og Sanne Munk Jensen
Dramatisering og instruktion: Niels Erling
Tekstdramaturgi: Thea Kulavig
Scenografi: Lise Marie Birch
Lysdesign: Mia. J. Willett
Lyddesign: Rasmus Juncker


HOLDET BAG
Da Sarah Engell og Sanne Munk Jensen udgav bogen Tag gaden tilbage i 2019, blev romanen en lynsucces. Ikke mindst i Nordjylland. For bogen handler om at bo i provinsen – og om at få lov til at være sig selv. Også selvom man måske vælger et anderledes liv end sine forældre eller bedsteforældre. Bogens hovedperson Polly skal i hvert fald både kæmpe mod sin fars tvivl, sin farmors skepsis – og sin bedstevenindes foragt – inden hun finder sin egen vej.
Teater Nordkrafts dramatisering af Sarah Engell og Sanne Munk Jensens roman Dig og mig ved daggry resulterede i en Reumert-pris for Årets Børne-/Ungdomsforestilling i 2019.

Nu glæder Vendsyssel Teater sig over at kunne præsentere Polly og stormen som co-produktion sammen med Teater Nordkraft:
Vendsyssel Teater bygger scenografien, Teater Nordkraft afholder prøverne – og forestillingen vises både i Aalborg og i Hjørring.

Instruktøren er Niels Erling, der netop har været kunstnerisk leder af Teater Momentum i Odense i sæson 19/20. Herfra har han medbragt sin scenograf og sparringspartner Lise Marie Birch.
Skuespillerne består af fire af Teater Nordkrafts faste ensemble – suppleret af skuespillerne Trine Pallesen og Peder Holm Johansen.

Forestillingen spiller på Teater Nordkraft: 
12. september – 8. oktober 2020
Urpremiere 12. september 2020 på Teater Nordkraft

SKOLEFORESTILLINGER FOR 8. KLASSER:
19. - 27. OKTOBER 2020

PRESSEN SKRIVER:
⭐⭐ ISCENE (Trine Wöldiche)
Polly og stormen er en stormfuld, festlig, tankevækkende og underholdende teateroplevelse, som med sikkerhed vil tiltale såvel Pollys jævnaldrende som deres forældre.
(15.09.2020 - læs hele anmeldelsen her)KOM TRYGT I TEATRET - LÆS OM VORES TILTAG IFT. COVID19 HER!

 

Synes godt om

Tidligere forestilling

Løssalg: 285 kr.
Abonnement: 235 kr.
Grupper (min. 10 personer): 245 kr.
Under 25 år: 75 kr.
Studerende: 75 kr.

17/10-2020
29/10-2020
Kl. 11:00, 15:30 og 20:00

Vendsyssel Teater- Hvad & Hvem

Vendsyssel Teater startede som egnsteater i Hjørring i 1984. Det får tilskud fra både Hjørring Kommune og Frederikshavn Kommune. Den 1. januar 2020 er Vendsyssel Teater opgraderet til et såkaldt §5-teater, og er således på Finansloven.

Teatret producerer hver sæson mellem fem og syv teaterproduktioner. Derudover præsenterer teateret 10 - 12 gæstespil fra turnerende teatre og viser mellem tre og fem forestillinger for børn og unge. Læs mere

Find os her

Banegårdspladsen 4
9800 Hjørring
Tlf. 98 92 47 11
teater@vendsyssel-teater.dk

Cvr. nr. 74841317