ROMEO OG JULIE
SHAKESPEARES KÆRLIGHEDSDRAMA OM UNG LIDENSKAB OG ILTER HÆVN

2. - 28. SEPTEMBER 2021
STORE SAL // 15 ÅR+
2 timer og 45 min. inkl. pause

Denne opsætning af ’Romeo og Julie’ fik premiere på Vendsyssel Teater 13. december 2020. På grund af coronanedlukningen spillede den kun tre gange. Derfor er det med stor glæde, at teatret nu kan præsentere forestillingen 2.-28. september 2021.

Romeo tilhører slægten Montague. Julie er af slægten Capulet. Deres to familier i Verona bekæmper hinanden, selvom Fyrsten af Verona forsøger at få dem til at slutte fred. Blodet bruser hos de unge. På trods af familiefejden går Romeo til maskebal hos familien Capulet sammen med sine venner Benvolio og Mercutio. Til festen forelsker Romeo og Julie sig i hinanden. Julies forældre har dog allerede planlagt, at hun skal giftes med Paris. Men Julie vil kun giftes med Romeo. Hun får sin amme og munken Lorenzo til at hjælpe sig med at arrangere et hemmeligt bryllup. Men varmen sætter temperamenterne i kog. Der opstår slåskamp mellem slægterne. Romeo flygter, og Julie tager et dristigt valg: Et sovemiddel skal hjælpe deres kærlighed – og snyde døden.

Skæbnen, som Romeo og Julie er underlagt i Shakespeares kærlighedsdrama, blev næsten også en realitet på Vendsyssel Teater i sæson 20/21. Forestillingen skulle oprindeligt have spillet fra 19. november - 19. december 2020, men blev på grund af nedlukning af Nordjylland udskudt en måned, og nåede lige akkurat a have premiere 13. december 2020. Efter blot tre spilledage lukkede landet så ned igen. Med nykomponeret musik af Benjamin Koppel er Romeo og Julie Vendsyssel Teaters største produktion til dato. Derfor glæder vi os over, at det med blot en enkelt undtagelse har været muligt at samle alle skuespillerne endnu engang, så Shakespeares allerstørste kærlighedsfigurer nu endelig kan forløse de voldsomme følelser i en hel spilleperiode.

Da Vendsyssel Teater i 2017 spillede Hamlet, var det første gang, teatret havde Shakespeare på programmet, og vi besluttede hurtigt at sætte Shakespeare på repertoiret igen. Valget faldt på Romeo og Julie. Vi var så heldige at møde saxofonisten og komponisten Benjamin Koppel, der har en livslang kærlighed til Shakespeare. Så vi spurgte Benjamin Koppel, om han ville komponere musikken – og samtidig sagde Rune David Grue, der tidligere bl.a. har iscenesat West Side Story på Aarhus Teater og Aalborg Teater, ”ja” til at være instruktør og medskaber af denne musikalske bearbejdelse.

Scenografen Mie Riis gik med til at omplante dramaet fra det vilde Verona til den store, runde scene i Vendsyssel. Lysdesigneren Clement Irbil indvilgede i at designe lyset over de to unges kærlighed – og over den unge sangerinde Molly Koppel, der bliver forestillingens syngende fortæller.

William Shakespeare (1546 – 1616) skrev sit kærlighedsdrama tilbage i 1595, altså for 425 år siden. Alligevel er Romeo og Julie stadig verdensdramatikkens hotteste kærlighedstragedie.

”Åh, hidsig kærlighed og kærligt had.”

MEDVIRKENDE:
Romeo: Lue Støvelbæk
Julie: Luise Kirsten Skov
Julies amme: Lone Rødbroe
Hr. Capulet: Michael Brostrup
Lorenzo: Peter Gilsfort

Mercutio: Simon Kongsted
Benvolio: Søren Højen
Fru Capulet: Sara Marie Maltha
Fyrsten af Verona: Jørgen Bing
Paris: Magnus Haugaard
Tybalt: Nicklas Søderberg Lundstrøm
Sangerinde: Molly Koppel

Tekst: William Shakespeare
Oversættelse: Niels Brunse
Instruktion: Rune David Grue
Scenografi: Mie Riis
Musik: Benjamin Koppel
Lysdesign: Clement Irbil
Dramaturgi: Anne Middelboe Christensen
Forestillingfotos: Emilia Therese

SE OG LÆS FORESTILLINGENS PROGRAM HER
 


MUSIKKEN TIL FORESTILLINGEN ER INDSPILLET OG UDGIVET PÅ CD!
Det musiske univers, som forestillingen flettes sammen af, er komponeret af jazz-ikonet Benjamin Koppel. Sangene er sunget af Molly Koppel, der i forestillingen er den syngende dødengel.

Cd’en kan købes fysisk på Vendsyssel Teater eller ved at  klikke her. Musikken er ligeledes at finde på diverse streamingtjenester.
Læs mere om musikken og cd-produktionen her!


PRESSEN SKRIVER:
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ 
Kulturformidleren (Jais Ikkala) 
Det var fantastisk at se ‘Romeo og Julie’. Stykket er uomgængeligt for alle der elsker teatret, og lyser krystalklart fra Vendsyssel Teater. ​​

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ Ungt Teaterblod (Christian Skovgaard Hansen)
Denne version af Romeo og Julie er derfor samlet nyskabende og betagende. Fortællingen er tilsat Benjamin Koppels glimrende jazzede musik, og den giver nyt liv til den gamle kærlighedshistorie. 

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ NORDJYSKE (Otto Pretzmann)
Sjældent har man oplevet så gennemarbejdet en replikbehandling, og det er helt enkelt en fryd at følge den store digters lysende sprogkunst, som jo er og bliver grundlaget for det hele. Disse ord, der slog rod i Benjamin Koppels hjerte, og nu har foldet sig ud i en mangfoldig kunstnerisk vision.
(15.12.2020 - ved abonnement kan hele hele anmeldelsen læses her)


⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ JYLLANDS-POSTEN (Morten Hede)
Den ungdommelige og hæsblæsende kærlighed imellem Romeo og Julie bliver ophøjet til mytologi i Vendsyssel Teaters fremragende opsætning.
 (...) Ambitionerne er store i Hjørring, men evnerne rækker næsten lige så vidt. Særligt når det gælder klassikerne, har Vendsyssel Teater et højt niveau – måske endda landets højeste niveau lige for tiden.
(14.12.2020 - ved abonnement kan hele hele anmeldelsen læses her)


⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ APPETIZE (Cecilie Wennerlin)
På scenen er der konsekvent et nærmest ugennembrydeligt nærvær på scenen, hvor Rune David Grues instruktion tydeligt har formået at sætte en lille, tragisk troldsplint i blikket hos dem alle. Alle bærer de et åg, der vidner om, hvad der kommer. Det er stærkt.
(14.12.2020 - læs hele anmeldelsen her)


⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ BØRSEN (Lars Wallenberg)
Væk er det patostunge og klassiske, ind er kommet en fornyet sprødhed, der klæder den vidunderlige og tragiske fortælling om de to unge elskende, hvis kærlighed kommer på tværs af familiestridigheder og får dødelige konsekvenser for dem begge. (...)Det er dristigt, men Vendsyssel Teater forstår og lykkes med at bide skeer med en af de helt tunge teaterdrenge.


⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ 
ISCENE (Trine Wøldiche) 
En visuelt betagende iscenesættelse, der – selvom det er en vaskeægte klassiker – alligevel føles frisk og ny, som oplevede man historien iscenesat for allerførste gang. 
Romeo og Julie - klassiker i topform - Iscene

⭐️⭐️⭐️⭐️ Kulturkupeen (Ulla Strømberg) 
Med “Romeo og Julie” har Vendsyssel Teater noget at haveambitionerne i, og forestillingen er overbevisende gennemført. 

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ (Thor Kidmose) ​​​​​​​
Det er dog første gang, at det intense kærlighedsdrama ledsages af sange, og det fungerer åbenlyst rigtig godt. Faktisk har jeg slet ikke lyst til at se Romeo & Julie igen uden Mollys sangstemme. ​​​​​​​

⭐️⭐️⭐️⭐️ Kulturen.nu (Bent Stenbakken) ​​​​​​​
Det er en rigtig god historie om ung-kærlighed-til-døden-os-skiller. Med dristig udnyttelse af teatrets unikke rum. Stykket er fornemt gendigtet og spillet. Så tøv ikke med at se det. 

Den 4. væg (Victoria Maegaard)  ​​​​​​​
​​​​​​​Støvelbæk og Skov gør det fremragende som Romeo og Julie, og jeg tror på deres kærlighed til hinanden fra start til slut 


TEATERSAMTALER
Vi gør opmærksom på, at vi til denne forestilling faciliterer teatersamtaler i forbindelse med forestillingen. Det vil foregå på følgende datoer:
Torsdag 16/9 2021 kl. 22.15 (varighed ca. 30 min.): Hjerneforsker Mikkel Wallentin
Torsdag 23/9 2021 kl. 22.15 (varighed ca. 30 min.): Jazz-musiker Lars von Lillienskjold

Det overordnede tema for teatersamtalerne ved Romeo og Julie er:
”Hvordan forstår vi kærlighed i dag?”
Der vil være fire forskellige aftener med fire forskellige gæster inspireret de forskellige karakterer fra Romeo og Julie. Hvordan kan man forstå Romeo og Julies rebelske kærlighed gennem jazzmusikken? Hvad har Mercutio og en hjerneforsker til fælles?
Læs mere om teatersamtalerne her og book en plads!

 

Synes godt om

Tidligere forestilling

Løssalg: 285 kr.
Abonnement: 235 kr.
Grupper (min. 10 personer): 245 kr.
Under 25 år: 75 kr.
Studerende: 75 kr.

2/9-2021
28/9-2021
Kl. 19:30 og 15:00

Forestillingen er støttet af:

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
NORDJYSKE

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
JYLLANDS-POSTEN

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
APPETIZE

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BØRSEN

Vendsyssel Teater- Hvad & Hvem

Vendsyssel Teater startede som egnsteater i Hjørring i 1984. Det får tilskud fra både Hjørring Kommune og Frederikshavn Kommune. Den 1. januar 2020 er Vendsyssel Teater opgraderet til et såkaldt §5-teater, og er således på Finansloven.

Teatret producerer hver sæson mellem fem og syv teaterproduktioner. Derudover præsenterer teateret 10 - 12 gæstespil fra turnerende teatre og viser mellem tre og fem forestillinger for børn og unge. Læs mere

Find os her

Banegårdspladsen 4
9800 Hjørring
Tlf. 98 92 47 11
teater@vendsyssel-teater.dk

Cvr. nr. 74841317