Forestillingen Romeo og Julie er aflyst som følge af de nyeste corona-restriktioner pr. 29. december 2020, hvor Danmark fortsat lukkes ned til og med 17. januar 2021.
Publikummer med billetter til disse forestillinger bliver kontaktet af vores billetpersonale hurtigst muligt!

LÆS PRESSEMEDDELELSEN HER!

Forestillingen genopsættes i september 2021 - billetter sættes i salg samtidig med lanceringen af det nye sæsonkatalog 21/22 til foråret.
LÆS MERE HER!

ROMEO OG JULIE
SHAKESPEARES KÆRLIGHEDSDRAMA OM UNG LIDENSKAB OG ILTER HÆVN


(egenproduktion)
PREMIERE: 13. DECEMBER 2020

SPILLEPERIODE: 12. - 19. DECEMBER 2020 OG 4. - 12. JANUAR 2021
Den oprindelige premiere og spilleperiode  Romeo og Julie   (19. november - 19. december 2020)

Mandag – fredag kl. 19.30 og lørdag kl. 15.00
VARIGHED: 2 timer og 45 min. inkl. pause
STORE SAL
(15 ÅR+)
(Ny dato for LIVE-transmittering af forestillingen til patienterne på Sygehus Vendsyssel ifbm. projektet Sygt Sundt Teater - klik her for mere info)


HANDLING
Romeo tilhører slægten Montague. Julie er af slægten Capulet. Deres to familier i Verona bekæmper hinanden, selvom Fyrsten af Verona forsøger at få dem til at slutte fred. Blodet bruser op hos de unge. På trods af familiefejden går Romeo til maskebal hos familien Capulet sammen med sine venner Benvolio og Mercutio. Til festen forelsker Romeo og Julie sig i hinanden. Julies forældre har dog allerede arrangeret, at hun skal giftes med Paris. Men Julie vil kun giftes med Romeo. Hun får sin amme og munken Lorenzo til at hjælpe sig med at arrangere et hemmeligt bryllup. Men varmen sætter temperamenterne i kog. Der opstår slåskamp mellem slægterne. Knive blinker, trusler bliver til drab – og forsvar bliver til hævn midt i kærligheden. Romeo flygter, og Julie tager et dristigt valg: Et sovemiddel skal hjælpe deres kærlighed – og snyde døden.

MEDVIRKENDE

Romeo: Lue Støvelbæk
Julie: Luise Kirsten Skov
Lorenzo: Hans Holtegaard
Julies amme: Lone Rødbroe
Hr. Capulet: Michael Brostrup
Mercutio: Simon Kongsted
Benvolio: Søren Højen
Fru Capulet: Sara Marie Maltha
Fyrsten af Verona: Jørgen Bing
Paris: Mathias Bøgelund
Tybalt: Nicklas Søderberg Lundstrøm
Sangerinde: Molly Koppel

Tekst: William Shakespeare
Oversættelse: Niels Brunse
Instruktion: Rune David Grue
Scenografi: Mie Riis
Musik: Benjamin Koppel
Lysdesign: Clement Irbil
Dramaturgi: Anne Middelboe Christensen

HOLDET BAG

Da Vendsyssel Teater i 2017 spillede Hamlet, var det første gang, teatret havde Shakespeare på programmet, og vi besluttede hurtigt at sætte Shakespeare på repertoiret igen. Valget faldt på Romeo og Julie. Vi var så heldige at møde saxofonisten og komponisten Benjamin Koppel, der har en livslang kærlighed til Shakespeare. Så vi spurgte Benjamin Koppel, om han ville komponere musikken – og samtidig sagde Rune David Grue, der tidligere bl.a. har iscenesat West Side Story på Aarhus Teater og Aalborg Teater, ”ja” til at være instruktør og medskaber af denne musikalske bearbejdelse.

Scenografen Mie Riis gik med til at omplante dramaet fra det vilde Verona til den store, runde scene i Vendsyssel. Lysdesigneren Clement Irbil indvilgede i at designe lyset over de to unges kærlighed – og over den unge sangerinde Molly Koppel, der bliver forestillingens syngende fortæller.


William Shakespeare (1546 – 1616) skrev sit kærlighedsdrama tilbage i 1595, altså for 425 år siden. Alligevel er Romeo og Julie stadig verdensdramatikkens hotteste kærlighedstragedie.
Som en enkelt linje lyder i den stærke oversættelse af Niels Brunse:

 

”Åh, hidsig kærlighed og kærligt had.”
 

Det er disse voldsomme følelser, vi ønsker at forløse!

KLIK HER FOR EN PDF AF FORESTILLINGSPROGRAMMET!

MUSIKKEN TIL FORESTILLINGEN ER INDSPILLET OG UDGIVET PÅ CD!
Det musiske univers, som forestillingen flettes sammen af, er komponeret af jazz-ikonet Benjamin Koppel. Sangene er sunget af Molly Koppel, der i forestillingen er den syngende dødengel.

Cd’en kan købes fysisk på Vendsyssel Teater eller ved at  klikke her. Musikken er ligeledes at finde på diverse streamingtjenester.

Læs mere om musikken og cd-produktionen her!

PRESSEN SKRIVER:

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ NORDJYSKE (Otto Pretzmann)
Sjældent har man oplevet så gennemarbejdet en replikbehandling, og det er helt enkelt en fryd at følge den store digters lysende sprogkunst, som jo er og bliver grundlaget for det hele. Disse ord, der slog rod i Benjamin Koppels hjerte, og nu har foldet sig ud i en mangfoldig kunstnerisk vision.
(15.12.2020 - ved abonnement kan hele hele anmeldelsen læses her)

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ JYLLANDS-POSTEN (Morten Hede)
Den ungdommelige og hæsblæsende kærlighed imellem Romeo og Julie bliver ophøjet til mytologi i Vendsyssel Teaters fremragende opsætning.
 (...) Ambitionerne er store i Hjørring, men evnerne rækker næsten lige så vidt. Særligt når det gælder klassikerne, har Vendsyssel Teater et højt niveau – måske endda landets højeste niveau lige for tiden.

(14.12.2020 - ved abonnement kan hele hele anmeldelsen læses her)

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️APPETIZE (Cecilie Wennerlin)
På scenen er der konsekvent et nærmest ugennembrydeligt nærvær på scenen, hvor Rune David Grues instruktion tydeligt har formået at sætte en lille, tragisk troldsplint i blikket hos dem alle. Alle bærer de et åg, der vidner om, hvad der kommer. Det er stærkt.
(14.12.2020 - læs hele anmeldelsen her)

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ BØRSEN (Lars Wallenberg)
Væk er det patostunge og klassiske, ind er kommet en fornyet sprødhed, der klæder den vidunderlige og tragiske fortælling om de to unge elskende, hvis kærlighed kommer på tværs af familiestridigheder og får dødelige konsekvenser for dem begge.
(...)Det er dristigt, men Vendsyssel Teater forstår og lykkes med at bide skeer med en af de helt tunge teaterdrenge.
(23.12.2020 - ved abonnement kan hele hele anmeldelsen læses her)

TEATERSAMTALER
Vi gør opmærksom på, at vi også til denne forestilling faciliterer teatersamtaler i forbindelse med forestillingen.
Det vil foregå på følgende datoer:
Onsdag 6/1 2021 kl. 22.15 (varighed ca. 30 min.)
Torsdag 7/1 2021 kl. 22.15 (varighed ca. 30 min.)

Hvordan forstår vi kærlighed i dag?”
Der vil være fire forskellige aftener med fire forskellige gæster inspireret de forskellige karakterer fra Romeo og Julie. Hvordan kan man forstå Romeo og Julies rebelske kærlighed gennem jazzmusikken? Hvad har Mercutio og en hjerneforsker til fælles?
Se mere her!
 

KOM TRYGT I TEATRET - LÆS OM VORES TILTAG IFT. COVID19 HER!

Synes godt om

Tidligere forestilling

Løssalg: 285 kr.
Abonnement: 235 kr.
Grupper (min. 10 personer): 245 kr.
Under 25 år: 75 kr.
Studerende: 75 kr.

12/12-2020
12/1-2021
Kl. 19:30 og 15:00

Forestillingen er støttet af:

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
NORDJYSKE

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
JYLLANDS-POSTEN

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
APPETIZE

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BØRSEN

Vendsyssel Teater- Hvad & Hvem

Vendsyssel Teater startede som egnsteater i Hjørring i 1984. Det får tilskud fra både Hjørring Kommune og Frederikshavn Kommune. Den 1. januar 2020 er Vendsyssel Teater opgraderet til et såkaldt §5-teater, og er således på Finansloven.

Teatret producerer hver sæson mellem fem og syv teaterproduktioner. Derudover præsenterer teateret 10 - 12 gæstespil fra turnerende teatre og viser mellem tre og fem forestillinger for børn og unge. Læs mere

Find os her

Banegårdspladsen 4
9800 Hjørring
Tlf. 98 92 47 11
teater@vendsyssel-teater.dk

Cvr. nr. 74841317