Rundt om klaveret  med pianisten Irina Emeliantseva (Rusland/Tyskland)

Program:

Egne værker (Irina Emeliantseva er selv komponist), værker af Per Nørgård, Erik Højsgaard, Hans Abrahamsen samt uropførelse af bestillingsværk hos Niels Chr. Rasmussen

Irina Emiliantseva

Irina Emeliantseva er født i Rusland og er både pianist og komponist. Da hun var 5 år spillede hun klaver efter gehør, da hun var 6 komponerede hun sine første små stykker. Hun studerede klaver og komposition på konservatorierne i Sct. Petersborg og i Berlin. Som komponist har hun skrevet værker i mange genrer, fra orkestermusik til kammermusik. Både som pianist og som komponist har hun samarbejdet med flere af de store europæiske symfoniorkestre, og kammerensembler, og kan ofte høres på forskellige radiokanaler. Hun har indspillet flere CD'er og modtaget talrige priser.

Irina Emiliantseva bor og arbejder i dag i Berlin.

Ide og formål

Projektets ide er at sætte fokus på et enkelt instrument – klaveret – både solo og i sammenspil med andre instrumenter, i dette tilfælde slagtøj og saxofon. De 6 kunstnere, der spiller koncerterne, er fra Danmark og (især) det store udland og musicerer på højt internationalt niveau.

Programmerne har fokus på den klassiske musik, som den skrives af vor egen tids komponister, herunder helt nye værker bestilt til og uropført på koncerterne. Lejlighedsvist supplerer det nye sig med ældre værker, hvor det kan skabe et særligt perspektiv.

Om Snow Mask Composers Group

Gruppen blev dannet i 2009 og har i dag 7 medlemmer fordelt over hele landet. Gruppen er et kollegialt samarbejde, der har til formål at fremme adgangen til vor egen tids musik, som den høres og skabes af tidens komponister. Gruppen har siden starten arbejdet på at oprette et internationalt netværk med musikere og komponister ude i den store verden. Og den kunstneriske ide er, at lade dansk og international musik møde hinanden i projekter og koncerter. Gruppen støttes i sit arbejde af Statens Kunstfond, Dansk Komponist Forening og en række fonde. Koncerterne 'Rundt om klaveret' støttes desuden af Hjørring Kommune.

Arrangør: Snow Mask Composers Group

Støtte fra: Statens Kunstfond, Dansk Komponist Forening, Augustinus Fonden, Kulturalliancen, Solistforeningen.

 

Synes godt om

Tidligere forestilling

80 kr. - unge under 18 år gratis
Musiksalen

17/11-2017
Kl. 19.00

Vendsyssel Teater- Hvad & Hvem

Vendsyssel Teater startede som egnsteater i Hjørring i 1984. Det får tilskud fra både Hjørring Kommune og Frederikshavn Kommune. Den 1. januar 2020 er Vendsyssel Teater opgraderet til et såkaldt §5-teater, og er således på Finansloven.

Teatret producerer hver sæson mellem fem og syv teaterproduktioner. Derudover præsenterer teateret 10 - 12 gæstespil fra turnerende teatre og viser mellem tre og fem forestillinger for børn og unge. Læs mere

Find os her

Banegårdspladsen 4
9800 Hjørring
Tlf. 98 92 47 11
teater@vendsyssel-teater.dk

Cvr. nr. 74841317