Rundt om klaveret med pianisten Maria Eshpaj

Program: Klavermusik fra Cuba - et historisk vue … fra ældre tid til uropførelse af bestillingsværk hos Louis Aguirre

Pianist Maria Eshpai

Maria Eshpai er født og opvokset i Moskva, har spillet klaver siden hun var 5 år og fik sin musikuddannelse på Tchaikovsky konservatoriet i Moskva. I 2011 flyttede hun til Danmark for at studere hos professor Anne Øland i solistklassen på konservatoriet i Aarhus, hvorfra hun debuterede i 2013 med en meget rost koncertturné.

Maria har spillet koncerter i mange lande, i England, Italien, Frankrig, USA, Spanien, Grækenland, Tyskland og Finland. I 2006 vandt hun The International Piano Festival NLPS i London og gav herefter koncert i St. Martin in the Fields.

I 2012 modtog hun Harby fondens store legat.

Ide og formål

Projektets ide er at sætte fokus på et enkelt instrument – klaveret – både solo og i sammenspil med andre instrumenter, i dette tilfælde slagtøj og saxofon. De 6 kunstnere, der spiller koncerterne, er fra Danmark og (især) det store udland og musicerer på højt internationalt niveau.

Programmerne har fokus på den klassiske musik, som den skrives af vor egen tids komponister, herunder helt nye værker bestilt til og uropført på koncerterne. Lejlighedsvist supplerer det nye sig med ældre værker, hvor det kan skabe et særligt perspektiv.

Om Snow Mask Composers Group

Gruppen blev dannet i 2009 og har i dag 7 medlemmer fordelt over hele landet. Gruppen er et kollegialt samarbejde, der har til formål at fremme adgangen til vor egen tids musik, som den høres og skabes af tidens komponister. Gruppen har siden starten arbejdet på at oprette et internationalt netværk med musikere og komponister ude i den store verden. Og den kunstneriske ide er, at lade dansk og international musik møde hinanden i projekter og koncerter. Gruppen støttes i sit arbejde af Statens Kunstfond, Dansk Komponist Forening og en række fonde. Koncerterne 'Rundt om klaveret' støttes desuden af Hjørring Kommune.

Arrangør: Snow Mask Composers Group

Støtte fra: Statens Kunstfond, Dansk Komponist Forening, Augustinus Fonden, Kulturalliancen, Solistforeningen.

Synes godt om

Tidligere forestilling

80 Kr. - unge under 18 år gratis.

1/12-2017
Kl. 19.00

Vendsyssel Teater- Hvad & Hvem

Vendsyssel Teater startede som egnsteater i Hjørring i 1984. Det får tilskud fra både Hjørring Kommune og Frederikshavn Kommune. Den 1. januar 2020 er Vendsyssel Teater opgraderet til et såkaldt §5-teater, og er således på Finansloven.

Teatret producerer hver sæson mellem fem og syv teaterproduktioner. Derudover præsenterer teateret 10 - 12 gæstespil fra turnerende teatre og viser mellem tre og fem forestillinger for børn og unge. Læs mere

Find os her

Banegårdspladsen 4
9800 Hjørring
Tlf. 98 92 47 11
teater@vendsyssel-teater.dk

Cvr. nr. 74841317