SÅ TAG MIT HJERTE

Fredag den 13. september 2019
Klokken 20:00 til 22:00
Musiksal

Koncert med nyskrevne sange til tekster af Tove Ditlevsen
Der venter publikum en intim og nærværende oplevelse, når Cecilia Engelbrecht Heick (vokal) og Thomas Clausen (klaver) fortolker tekster af Tove Ditlevsen.
Der findes en næsten ukendt digtsamling af Tove Ditlevsen, "Sind", som kun er udgivet i 700 eksemplarer og uden for forlag. Nogle af digtene genfindes i andre samlinger, enkelte under en anden titel.

Thomas Clausen har sat musik til denne samling og senere til samlingen "Blinkende lygter". Et udvalg af Tove Ditlevsens andre digte har tillige fået musik af hhv. Thomas Clausen og Cecilia Engelbrecht Heick.

Publikum præsenteres også for et par dugfriske sange med tekst og musik af Cecilia Engelbrecht Heick.

Sangene er melodiske og har en nordisk tone hvilende på et fundament af jazzens og den klassiske musiks tonesprog. Teksterne er indholdsmættede og medrivende fra start til slut, og de bevæger sig på hver deres måde omkring det sted i hjertet, hvor man sjældent lukker nogen anden ind.

Om de medvirkende:
Cecilia Engelbrecht Heick har siden barndommen været optaget af lyrik og skrev som 15-årig de første af sine tekster, der blev udgivet. Efter sin uddannelse som musikpædagog fra konservatoriet i København har hun skrevet musik og tekst til, samt iscenesat, koncertfortællinger for børn og kendes i dén forbindelse fra ensemblet, Kunstfrø. Det var i dette ensemble, samarbejdet med Thomas Clausen begyndte.

”Melankolien i Cecilias stemme er både sanselig og nordisk.”
- Niels Overgård, Jazznyt, 31. august 2016

”Cecilia Engelbrecht Heick formår at skabe uforudsigelighed inden for fortrolige rammer, hvilket er lige så paradoksalt, som det lyder. Og heri besidder hun en evne, der gør hende ganske enestående.”
- Jakob Hassing, Jazz Special, september 2016

”Som sangerinde er hun hudløst ærlig, nogle gange med mindelser om Billie Holiday, andre gange mere om den nordiske visetradition, fx Liva Weel.”
- Thomas Clausen, pianist/komponist, november 2015

"Fornyelse kan ske på flere måder. Kom ikke og sig, at jazzen ikke fornyer sig, når man hører, hvad Cecilia Engelbrecht Heick og kompagni kan udrette."
- Jakob Hassing, Jazz Special, september 2016


Thomas Clausen har i årtier været en central skikkelse på den europæiske jazzscene, siden han som ganske ung blev opdaget af Dexter Gordon.
Han har spillet med de fleste af jazzens store, bl.a. Dexter Gordon, Miles Davis, Ben Webster, Gary Burton, Steve Swallow og Billy Hart, og han er kendt for sit mangeårige samarbejde med bl.a. Palle Mikkelborg og Niels-Henning Ørsted Pedersen.
Thomas Clausen har modtaget en dansk Grammy, en række ærespriser og arbejdslegater, senest Statens Kunstfonds livsvarige legat, og han har mere end 30 LP- og CD-udgivelser bag sig.Arrangør: Vendsyssel Teater & Så tag mit hjerte


 

Synes godt om

Tidligere forestilling

200 kr.

13/9-2019
Kl. 20:00 til 22:00

Vendsyssel Teater- Hvad & Hvem

Vendsyssel Teater startede som egnsteater i Hjørring i 1984. Det får tilskud fra både Hjørring Kommune og Frederikshavn Kommune. Den 1. januar 2020 er Vendsyssel Teater opgraderet til et såkaldt §5-teater, og er således på Finansloven.

Teatret producerer hver sæson mellem fem og syv teaterproduktioner. Derudover præsenterer teateret 10 - 12 gæstespil fra turnerende teatre og viser mellem tre og fem forestillinger for børn og unge. Læs mere

Find os her

Banegårdspladsen 4
9800 Hjørring
Tlf. 98 92 47 11
teater@vendsyssel-teater.dk

Cvr. nr. 74841317