TÆT TÅGE

EGENPRODUKTION
19. SEPTEMBER – 16. OKTOBER 2019
Mandag - fredag kl. 19.30 og lørdage kl. 15.00
Dog tirsdag d. 24. september og tirsdag d. 1. oktober kl. 14:00
BLACK BOX

NY DANSK DRAMATIK OM MANDETAVSHED OG STÆRKE FØLELSER
To mænd mødes i tågen. De ved ikke længere, hvor de er. De kender ikke hinanden i forvejen, men det kommer de til. Lige her i ingenmandsland, hvor fortid, nutid og fremtid blander sig. Forestillingen er nyskrevet dansk dramatik. Den handler om at være til og at være travl i en hverdag, hvor mobiltelefonen ringer, og trafikken irriterer. Om familien og karrieren. Om at være til stede og om at være bange for at miste. Om at være mand - og både kæreste og far - og om at sætte ord på det, man ikke plejer at tale om. Slet ikke til fremmede.

MEDVIRKENDE:
Peter Gilsfort
Nicklas Søderberg Lundstrøm

KUNSTNERNE BAG
Tekst:
Eva Boland Koch
Instruktion: Ina-Miriam Rosenbaum
Scenografi: Nadia Nabil
Lysdesign: Marcus Philippe Gustafsson
Lyddesign: Kasper Neergård
Musik: August Rosenbaum

SE FORESTILLINGSPROGRAMMET HER!

SKUESPILLERNE
Forestillingens to skuespillere er begge nye ansigter på Vendsyssel Teater. Peter Gilsfort blev uddannet fra Skuespillerskolen ved Aarhus Teater i 1980. Han har siden været ansat ved bl.a. Det Kongelige Teater og Odense Teater, hvor han senest har spillet med i Død over eliten. Han spillede også med i DR’s  krimidrama Bedrag III. Nicklas Søderberg Lundstrøm er uddannet fra Skuespillerskolen ved Odense Teater i 2014 og har bl.a. spillet med i Snedronningen på Aarhus Teater og ensemblet på Momentum i Odense og senest i filmen En frygtelig kvinde.

KUNSTNERNE BAG
Tæt tåge er skrevet af den 43-årige Eva Boland Koch, der hermed debuterer som skuespilforfatter. Hun har en BA i musikog teatervidenskab fra Københavns Universitet. Hun har deltaget i Dramatiker Væksthus i Odsherred 2012 - 15. Hun er forfatter til teaterkoncerterne Rue de Belleville og We’ll Meet again. Hun skrev Tæt tåge til en reading på Teatret Svalegangen, men fik så idéen om at sende stykket til Vendsyssel Teater…

Instruktøren er Ina- Miriam Rosenbaum, der også iscenesatte den nyskrevne forestilling Det tabte land i sidste sæson. Som skuespiller vandt hun en Reumert-pris for Årets kvindelige hovedrolle i 2018 for sin forestilling JOB – et enkelt menneske, og hun har netop spillet CoryDONG – det bedste for Danmark med sit eget teaterkompagni Off Off/Produktion.

Scenografen Nadia Nabil har fået til opgave at omdanne teatrets Black box til et tågeland. Hun har tidligere skabt scenografi til bl.a. Carl og Rindal hos Mungo Park Kolding og Vi elsker og ved ingenting på Aalborg Teater.

PRESSEN SKREV:

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️APPETIZE (Cecilie Vestergaard Wennerlin)
”Tæt tåge” er helt ny, dansk dramatik, fortræffeligt skrevet af Eva Boland Koch, og det er så uendeligt relaterbart – nærmest uanset hvem, du er – at hele kombinationen af fremførelse, iscenesættelse, lyd, lys, scenografi kun kan give topkarakter.’

⭐️⭐️⭐️⭐️ NORDJYSKE (Otto Pretzmann)
Et udtryk som ‘at låne en skulder’ skænkes ny mening i instruktøren Ina-Miriam Rosenbaums som altid liverfarne og bevægende orkestrering af forløbet.

⭐️⭐️⭐️⭐️ KULTURKUPEEN (Ulla Strømberg)
Tæt tåge er et ambitiøst forsøg, som lykkedes ikke mindst i det visuelle.

⭐️⭐️⭐️ CPHCULTURE (Michael Søby)
TÆT TÅGE spiller på en af de mindre scener, men scenografen Nadia Nabil har alligevel fået lov til at skabe en gigantisk bjergsats. Tror vi nok - for tågen er tæt i det lille Black Box teater.

DAGBLADET INFORMATION (Lene Grønborg Poulsen)
Scenograf Nadia Nabil har taget stykkets titel bogstaveligt og reelt skabt et rum, hvor den røg, som vælter ud af en sprække i gulvet, gør verden uigennemsigtig. Det fungerer overraskende godt, og kombineret med et velfungerende lysdesign skaber det skygger og nuancer i rummet, så vi snart mistænker røgen for at være det salte hav og snart et bedragerisk landskab, man ikke tør bevæge sig ud i.

⭐️⭐️⭐️ KRISTELIGT DAGBLAG (Kathrine Amann)
Men på det dygtigt drevne Vendsyssel Teater har man gjort det til sit kunstneriske kendetegn og sin fornemste opgave at tage udgangspunkt i egnen og dens beboere. Og det er både befriende anderledes og taler tidsånden midt imod.

ARBEJDEREN (Allan Vokstrup)
Netop på grund af teatrets satsning og ikke mindst mine ovenstående ’drengerøvs’ indvendinger vil jeg opfordre vendelboerne og andre til at se forestillingen og stille sig selv og hinanden spørgsmålet, hvad er det egentlig kvinder forestiller sig om mænd?

KLIK HER FOR FLERE FOTOS SAMT PRESSEMATERIALE!

_____________________________________________________________

TEATERSAMTALER

Vendsyssel Teater udvikler nogle ’teatersamtaler’ i forbindelse med forestillingen ’Tæt tåge’. Forestillingen handler nemlig om mænds måde at tale sammen på – og om tavse mænd, der ikke fortæller alt om, hvad de føler.

Teatersamtaler #1 foregår ved fem udvalgte forestillingsaftener, hvor publikum inviteres til at sætte sig i teatrets foyer efter forestillingen og opleve en gæst blive interviewet. Teatersamtalen vil også inddrage øvrige interesserede tilskuere. 

NÅR MÆND HELST IKKE VIL SIGE NOGET:

Mandag 30/9:        Peder Madsen (præst)

Torsdag 3/10:         Inge Kaldahl (psykologisk rådgiver)

Tirsdag 8/10:          Hemmelig gæst

Torsdag 10/10:       Birgit Qvist Lundager (psykolog) -erstatter sociolog Anders Petersen

Tirsdag 15/10:        Knud Kristensen (mentor på projekt ”Kom Videre Mand” i Aalborg) AFLYST!

KLIK OG LÆS MERE OM KONCEPTET HER!

Synes godt om

Tidligere forestilling

LØSSALG: kr. 235
ABONNEMENT: kr. 185 
GRUPPE + 10: kr. 195
UNGE UNDER 25 ÅR OG STUDERENDE: kr. 75

19/9-2019
16/10-2019
Kl. 19.30 på hverdage og lørdage kl. 15.00

Vendsyssel Teater- Hvad & Hvem

Vendsyssel Teater startede som egnsteater i Hjørring i 1984. Det får tilskud fra både Hjørring Kommune og Frederikshavn Kommune. Den 1. januar 2020 er Vendsyssel Teater opgraderet til et såkaldt §5-teater, og er således på Finansloven.

Teatret producerer hver sæson mellem fem og syv teaterproduktioner. Derudover præsenterer teateret 10 - 12 gæstespil fra turnerende teatre og viser mellem tre og fem forestillinger for børn og unge. Læs mere

Find os her

Banegårdspladsen 4
9800 Hjørring
Tlf. 98 92 47 11
teater@vendsyssel-teater.dk

Cvr. nr. 74841317