TEATERSAMTALE – i forbindelse med Romeo og Julie
Shakespeares udødelige fortælling om Romeo og Julie rummer et persongalleri, som åbner op for flere forskellige og modstridende opfattelser af kærlighed. Det vil vi gerne undersøge nærmere. Derfor vil du på udvalgte aftner have mulighed for at deltage i vores teatersamtaler, hvor vi går tættere på spørgsmålet:

Hvordan forstår vi kærlighed i dag?”
Der vil være 2 aftener med 2 forskellige gæster inspireret de forskellige karakterer fra Romeo og Julie. Hvornår har man forholdt sig mere praktisk til kærlighed, som Hr. og Fru. Capulet? Hvordan kan man forstå Romeo og Julies rebelske kærlighed gennem jazzmusikken? Og hvad har Mercutio og en hjerneforsker til fælles?


Onsdag 6. januar 2021  kl. 22.15 (varighed ca. 30 min.)
Torsdag  7. december 2021 kl. 22.15 (varighed ca. 30 min.)
Musiksalen (unummerede pladser)


ONSDAF D. 6. JANUAR - REBELSK KÆRLIGHED
GÆST: Lars von Lillienskjold
(jazzmusiker, spiller barytonsax og klarinet)

Romeo og Julie trodser alt for at være sammen, det er ung, vild og rebelsk kærlighed. Ligesom jazzmusikken, følger Romeo og Julie følelserne. Desværre ender deres oprør i det tragiske – noget som også kan spejles i jazzens oprindelse, nemlig bluesen.
Til denne teatersamtale, inspireret af Romeo og Julie selv, inviteres jazzmusiker Lars von Lillienskjold til at belyse, hvad der kendetegner jazz og hvad kærlighed og jazz kan have med hinanden at gøre.

TORSDAG D. 7. JANUAR - PRAGMATISK KÆRLIGHED
GÆST: Mikkel Wallentin (hjerneforsker, skønlitterær forfatter og dramatiker)

Hvad er kærlighed? Det undrer Mercutio sig også over. Han har et mere kritisk syn på forelskelse end sin dybt fortabte ven, Romeo. Han synes ikke man skal lade sig forføre af drømme, for de er, som han siger ’ørkesløse’ og ’tynd’ som luft. Men hvorfor bliver mennesker ved med at kaste sig ud i forelskelsens og drømmenes tynde luft? – Og er der hold i Mercutio’s pragmatiske kærlighedsopfattelse?
Til denne teatersamtale, inspireret af Marcutio’s forhold til kærlighed inviteres hjerneforsker Mikkel Wallentin, som bl.a. forsker i hjernens forståelse af sprog, fortællinger og følelser, til at belyse hvad der sker i hjernen, når vi bliver forelsket og hvilke konsekvenser dette har for, hvordan vi handler.

Har du allerede har købt billet til Romeo og Julie uden at bestille plads til teatersamtalen? Så er det på denne side, du booker en plads!

Har du endnu ikke bestilt billet til forestillingen, så kan den bestilles ved at klikke her, hvor du samtidig kan booke en plads til teatersamtalen.
 

Se mere om forestillingen her!
Se mere om konceptet 'Teatersamtale' her!

Synes godt om

Tidligere forestilling

GRATIS

6/1-2021
7/1-2021
Kl. 22:15

Vendsyssel Teater- Hvad & Hvem

Vendsyssel Teater startede som egnsteater i Hjørring i 1984. Det får tilskud fra både Hjørring Kommune og Frederikshavn Kommune. Den 1. januar 2020 er Vendsyssel Teater opgraderet til et såkaldt §5-teater, og er således på Finansloven.

Teatret producerer hver sæson mellem fem og syv teaterproduktioner. Derudover præsenterer teateret 10 - 12 gæstespil fra turnerende teatre og viser mellem tre og fem forestillinger for børn og unge. Læs mere

Find os her

Banegårdspladsen 4
9800 Hjørring
Tlf. 98 92 47 11
teater@vendsyssel-teater.dk

Cvr. nr. 74841317