TRÆET

GÆSTESPIL AF ODIN TEATRET
VARIGHED: 75 MIN.
LØRDAG - MANDAG 7. - 9. SEPTEMBER 2019
KLOKKEN 19.30
STORE SAL

 

En Odin Teatret ensembleforestilling, instrueret af Eugenio Barba
Denne billedmættede musikforestilling er baseret på barndomsoplevelserne af Odin-skuespilleren Iben Nagel Rasmussen, der er datter af digteren Halfdan Rasmussen. Samtidig er den en barsk kommentar til vor tids borgerkrige og de mange flygtninge – med moderkærlighed og drab skildret både voldsomt og følsomt. Spilles på flere sprog, men forståeligt for alle.
 

Historiens Træ vokser livskraftigt og dødt.
Børnesoldater og bedende munke danser rundt om det sammen med krigsherrer, en opbragt mor og en poets datter, som, da hun var barn, drømte om at flyve væk med sin far.
To historiefortællere introducerer og kommenterer skikkelserne og handlingerne. I den syriske ørken planter to yazidi-munke et pæretræ for at kalde de forsvundne fugle tilbage. I Nigeria hviler en mor i skyggen af glemslens træ med sin datters hoved under armen, skjult i et græskar. En europæisk krigsherre forklarer nødvendigheden af etnisk udrensning til en afrikansk krigsherre, som udfører en menneskeofring for at gøre sin hær af børnesoldater usårlig inden et slag. En pige leger med sine dukker omkring det træ, hendes far plantede, da hun blev født.

Hun grubler over, hvordan fugle ser jorden oppe fra luften. Historiens Træ bøjer sig til sidst under vægten af sine frugter og tilbyder et hjem til fuglene, som flyver over tilskuernes hoveder. Men hvad er det for fugle?


Medvirkende: Luis Alonso, Parvathy Baul, I Wayan Bawa, Kai Bredholt, Roberta Carreri, Elena Floris, Donald Kitt, Carolina Pizarro, Fausto Pro, Iben Nagel Rasmussen og Julia Varley
Instruktion: Eugenio BarbaFOR MERE INFORMATION - KLIK HER.

Synes godt om

Tidligere forestilling

LØSSALG: kr. 285
ABONNEMENT: kr. 235
GRUPPE + 10: kr. 245
UNGE UNDER 25 ÅR OG STUDERENDE: kr. 75

7/9-2019
9/9-2019
Kl. 19:30

Vendsyssel Teater- Hvad & Hvem

Vendsyssel Teater startede som egnsteater i Hjørring i 1984. Det får tilskud fra både Hjørring Kommune og Frederikshavn Kommune. Den 1. januar 2020 er Vendsyssel Teater opgraderet til et såkaldt §5-teater, og er således på Finansloven.

Teatret producerer hver sæson mellem fem og syv teaterproduktioner. Derudover præsenterer teateret 10 - 12 gæstespil fra turnerende teatre og viser mellem tre og fem forestillinger for børn og unge. Læs mere

Find os her

Banegårdspladsen 4
9800 Hjørring
Tlf. 98 92 47 11
teater@vendsyssel-teater.dk

Cvr. nr. 74841317