WELCOME TO GRACELAND
- KONCERT & FOREDRAG “PAUL SIMON - GRACELAND” 

TORSDAG 3. NOVEMBER 2022 
KL. 19:30 // Varighed 75 minutter.  
MUSIKSAL // Arrangør: ’Welcome to Graceland’

Paul Simon tog i 1985 til Sydafrika under det racistisk apartheidstyre, for at indspille sange til pladen Graceland. Det var en kontroversiel beslutning i sin samtid, og rejser også i dag en række relevante spørgsmål: Var det en blåstempling af apartheidstyret? Stjal han de sydafrikanske musikeres musik? Var det kulturel appropriation? 

På trods af de politiske spændinger der omgiver pladen, blev den en verdensomspændende succes, og Paul Simon skabte med de sydafrikanske musikere en hidtil uhørt lyd. Graceland fik en Grammy for “Album of the year”, og er bredt anerkendt som en af verdens mest skelsættende popudgivelser. 

Til vores online koncertforedrag spiller vi live udvalgte numre fra Graceland, og bruger dem til at fortælle om pladens musikalske træk, dens plads i Paul Simons karriere og storpolitiske implikationer. Den politiske debat rejser et spændende spørgsmål; kan kunst (æstetik) være frigjort fra moral (etik). Hvilket med MeToo bølgen igen er et højaktuelt spørgsmål. 

WELCOME TO GRACELAND ER: 
Max Kirkeby (guitar): Musiker, Cand.Mag. højskolelærer
Simon Stadsholt (bas): Musiker og Cand.Musicae. 

Andreas Bech (Sang): Musiker, Cand.Mag. og musiklærer 
Henriette Krogh (trommer): Musiker og musiklærer (bl.a. Moonjam) 

Videolink: https://www.youtube.com/watch?v=vaIOK8QLl5E

Spilledatoer

Torsdag den 3/11 19:30Køb billet

Synes godt om

195 kr. 

3/11-2022
Kl. 19:30

Vendsyssel Teater- Hvad & Hvem

Vendsyssel Teater startede som egnsteater i Hjørring i 1984. Det får tilskud fra både Hjørring Kommune og Frederikshavn Kommune. Den 1. januar 2020 er Vendsyssel Teater opgraderet til et såkaldt §5-teater, og er således på Finansloven.

Teatret producerer hver sæson mellem fem og syv teaterproduktioner. Derudover præsenterer teateret 10 - 12 gæstespil fra turnerende teatre og viser mellem tre og fem forestillinger for børn og unge. Læs mere

Find os her

Banegårdspladsen 4
9800 Hjørring
Tlf. 98 92 47 11
teater@vendsyssel-teater.dk

Cvr. nr. 74841317