OM VENDSYSSEL TEATER

Vendsyssel Teater er  Danmarks nordligste selvproducerence teater og blev etableret i 1984. Dengang som et lille egnsteater uden fast adresse – men med store ambitioner. Mange fantastiske forestillinger, en masse hårdt arbejde og skiftende adresser senere, kunne man i 2017 slå dørene op til nye storslåede rammer i den nuværende bygning på Banegårdspladsen 4 i Hjørring – én af landets nyeste teaterbygninger og det første teater bygget i over 100 år i provinsen. 

Og her er vi så – klar til flere fantastiske forestillinger, men nu på en ekstraordinær legeplads med nye spændende og hidtil usete udfoldelsesmuligheder i dansk teater. 

Vil du vide mere om Vendsyssel Teaters historie, kan du læse det hele og mere til ved at klikke her. 

D. 1. januar 2020 blev Vendsyssel Teater opgraderet til et §5 teater – også kaldet et regionalt fyrtårn – og er nu på Finansloven. Dette betyder, at flere nye udviklings- og udfoldelsesmuligheder er kommet til – også visse forpligtelser, hvilket er med til at definere teatrets kunstneriske profil. 

KUNSTNERISK PROFIL

MISSION
Vendsyssel Teater er et regionalt scenekunstnerisk kraftcenter med særligt fokus på at udvikle og styrke ny danske dramatik, bl.a. med produktioner, der tager udgangspunkt i Vendsyssel og omegn.

VISION
Vendsyssel Teater skal være kendt og anerkendt som et scenekunstneriske fyrtårn, der konstant forandrer og udfordrer scenekunsten.

TEATER FRA ØVERSTE HYLDE

Med vores fokus på ny dramatik og fortolkninger af klassikere har vi en forventning om at være med til at sætte dagsordenen for scenekunsten i Danmark. Hvad enten det er vores særegne egenproduktioner eller vores modige og nuancerede fortolkninger af klassikere, bestræber vi os på hele tiden at levere teater af højeste kvalitet. Uanset om det er en forestilling, som læner sig op ad vores solide komedietradition eller har bund i dramaet – alt det, der bevæger os. 

Bliv klogere: 

ØKONOMI

Vendsyssel Teater modtager tilskud fra Hjørring Kommune og Frederikshavn Kommune, og da vi pr. 1. januar 2020 kom på Finansloven som et §5 teater under overskriften Teatre og andre institutioner med særlige forpligtelser, modtager vi også et årligt tilskud fra Slots- og Kulturstyrelsen.

Disse instanser er vores tilskudsgivere, og derudover indgår vi sponsoraftaler med erhvervslivet i forskellige samarbejdspartnere. Se vores sponsorere her.

Se årsregnskaber og vedtægter her!

SÆRLIGE SAMARBEJDER

Vi vil vise omverden, at der er noget at komme efter i Vendsyssel. Og det gør vi allerbedst, når vi står sammen med mange af de andre kompetente aktører. Derfor betyder vores mange samarbejdspartnere enormt meget for os. 

Vendsyssel Teater vil være en samlende kulturinstitution i Vendsyssel. Vi vægter det tætte samarbejde med både erhvervslivet, uddannelsesinstitutioner og andre kulturinstitutioner højt. Vi tror på, at talentudvikling, praktiksamarbejde, kompetenceudvikling og kommunikation skaber synergi og udvikling. 

Eksempelvis har vi i samarbejde med Region Nordjylland, Regionshospital Nordjylland, Spar Nord Fonden og TV2 Nord skabt projektet Sygt Sundt Teater. Her livestreames udvalgte teaterforestillinger til patienter, der er indlagt på Regionshospitalerne i Nordjylland. Det projekt, kan du læse mere om ved at klikke her.

EVENTS

Bygningen Vendsyssel Teater rummer meget mere end teater – og det potentiale vil vi gerne udnytte. Så udover teaterforestillinger kan du opleve koncerter, comedy, foredrag, workshops, dans, basarer og meget andet. Størstedelen af de events, der er i huset, er ikke noget, vi selv arrangerer – vi lægger blot lokaler og teknik til rådighed.
Læs mere om events her.

KONTAKT

Banegårdspladsen 4
9800 Hjørring
Tlf. 98 92 47 11
teater@vendsyssel-teater.dk

CVR-nummer: 74841317

Åbningstider

Huset er åbent for offentligheden

 • Mandag-lørdag

  kl. 09.00 - 20.00

 • Søndag
  Lukket

Administrationen

 • Hverdage
  kl. 10.00 - 15.00

Billetkontoret

 • Hverdage
  kl. 10.00 - 15.00

(Dog lukket mellem 12.30 og 13.15)
Åbner en time før forestillingsstart.

Tilmeld nyhedsbrev

Webbureau ITTP