Presse

Det tabte land

Det tabte land er en forestilling om maleren, der kæmper med sig selv for at få skabt sine billeder. Det tabte land er også en forestilling om manden, der savner sin afdøde hustru - og en forestilling om provinskunstneren, der kæmper med at blive anerkendt i hovedstaden.

Forestillingen bliver den største i Vendsyssel Teaters historie: Nyskreven tekst,nykomponeret musik, nykoreograferet dans –flettet sammen i en nyskabt scenografi og iscenesættelse i den store sal.

Det tabte land er teatrets gave til Hjørrings 775 års købstadsjubilæum. Det tabte land bliver et ’musikalsk drømmespil’. Fem performere både spiller, synger og danser rollerne som Poul Anker Bech og menneskene omkring ham. Desuden spiller et fem personers orkester på scenen – i samspil med symfonisk musik indspillet af Aalborg Symfoniorkester.

Musikken er komponeret af Nicklas Schmidt, der modtog Carl Prisen 2017 for musikken til filmen Flaskepost fra P.

’I denne historie er der ikke tilstræbt en biografisk korrekt sandhed om maleren Poul Anker Bech. Der er digt, der er sandhed og noget andet ind i mellem.’ Sådan siger dramatikeren Jesper Bræstrup Karlsen. Han har bl.a. skrevet skuespillene Gidsel til Holbæk Teater og Mærkelig til Team Teatret - og koroperaen Rejsen til Voksenbjerget for Den Jyske Opera. Maleren Poul Anker Bech har fascineret koreografen Rebekka Lund og kapelmester Jakob Lindbirk i årevis. Parret har sammen med skuespilleren Jakob Højlev Jørgensen udviklet idéen til denne forestilling. Vendsyssel Teater takker Poul Anker Bechs familie for støtten til at skabe forestillingen.

Urpremiere på Vendsyssel Teater 19. september 2018

 

Tekst: Jesper Bræstrup Karlsen

Musik: Nicklas Schmidt

Iscenesættelse: Ina-Miriam Rosenbaum

Scenografi: Signe Krogh

Koreografi: Rebekka Lund

Lys: Súni Joensen

Lyd: Thomas Holmstrøm

Kapelmester: Jakob Lindbirk

 

MEDVIRKENDE

Poul Anker Bech: Jakob Højlev Jørgensen

Knud, galleristen Anders, Vogteren, gallerigæst m.fl.: Kristian Boland

Hustruen Lisbeth, datteren Cathrine, almuekvinde, gallerigæst m.fl.: Anna ur Konoy

Poul Ankers mor, parasolkvinde, gallerigæst m.fl.: Linnea Stenbeck

Poul Anker som teenager, flyver, gallerigæst m.fl.: Steffen Hulehøj

Poul Anker som barn: Laszlo Pal Szephalmi / Rasmus Brix Lytzen

 

MUSIKERE

Klarinettist: Ola Denward

Percussionist: Thomas Hamilton                                   

Fløjtenist: Sofia Kayaya                                            

Kontrabassist: Mads Uldall-Jessen

Pianist og kapelmester: Jakob Lindbirk

 

Jacob Stage

Vendsyssel Teater- Hvad & Hvem

Vendsyssel Teater startede som egnsteater i Hjørring i 1984. Det får tilskud fra både Hjørring Kommune og Frederikshavn Kommune. Den 1. januar 2020 er Vendsyssel Teater opgraderet til et såkaldt §5-teater, og er således på Finansloven.

Teatret producerer hver sæson mellem fem og syv teaterproduktioner. Derudover præsenterer teateret 10 - 12 gæstespil fra turnerende teatre og viser mellem tre og fem forestillinger for børn og unge. Læs mere

Find os her

Banegårdspladsen 4
9800 Hjørring
Tlf. 98 92 47 11
teater@vendsyssel-teater.dk

Cvr. nr. 74841317