Presse

PRESSEMATERIALE: 'ET DUKKEHJEM'

IBSENS KÆRLIGHEDSDRAMA OM AT KENDE SIG SELV

De elsker hinanden. Ægteskabet har det godt. Børnene trives. Huset er blevet flot, og karrieren er på plads. Men kender de egentlig hinanden? Et dukkehjem af Henrik Ibsen kom i 1879 til at revolutionere teaterkunsten i hele den vestlige verden. Denne ’naturalistiske’ forestilling lod for første gang teatertilskuere blive vidner til en realistisk diskussion mellem to mennesker, der elsker hinanden - eller TROR, at de elsker hinanden.

BAG FORESTILLINGEN
Instruktøren af 'Et dukkehjem' er den nu 78-årige Kaspar Rostrup, der er en af Danmarks mest anerkendte instruktører. Han var teaterchef for Gladsaxe Teater, hvor han bl.a. instruerede Vendsyssel Teaters tidligere kunstneriske chef Peter Schrøder som skuespiller i Niels Klim (1973). Kaspar Rostrup har instrueret en række film, bl.a. Dansen med Regitze (1989). Som instruktør er han særlig kendt for at mestre den psykologiske realisme, som man senest kunne opleve det i Glasmenageriet på Folketeatrets turné i 2014. Her var scenografien skabt af Stine Martinsen, der nu også skal skabe scenografi til Et dukkehjem - og musikken var af Fuzzy, der også bliver en del af det skabende hold på Vendsyssel Teater. Koreografen Jeanette Binderup- Schultz skaber dansen, og Anders Budolf Andersen laver lysdesign.

Interessant nok har Kaspar Rostrup aldrig tidligere iscenesat 'Et dukkehjem'.
Jeg er så glad for, at jeg når at få chancen for at iscenesætte Et dukkehjem. Min fortolkning af Ibsen kommer ikke bare til at handle om forholdet mellem mand og kvinde. Den handler om, at vi ikke altid kender hinanden, selv om vi tror, at vi gør det. Og at vi ikke altid kender os selv.
-Kaspar Rostrup

De berømte roller som Nora og Helmer spilles af skuespillerne Sofie Topp-Duus og Martin Hestbæk. Sofie Topp-Duus debuterede som bare 16-årig i The Sound of Music på Det Ny Teater i 2004. Hun er uddannet fra skuespillerskolen i Odense og har spillet med i bl.a. Hair på Østre Gasværk Teater, Skammerens datter på Odense Teater og Sommer i Tyrol på Aalborg Teater. Hun lægger stemmer til tegnefilm, ikke mindst for Disney. Hun har netop optrådt i Midt om natten i Tivoli og på turné, bl.a. til Aalborg. Martin Hestbæk er også uddannet skuespiller i Odense. På Gladsaxe Teater har han spillet med i Blodbryllup, og på Det Kgl. Teater har han spillet helten i Kong Arthur i Dyrehaven og senest skurken i Røde Orm på Moesgaard – til hest. Hans præstation som Christian i Festen på Vendsyssel Teater i 2010 gav ham en nominering til Årets Reumert for bedste mandlige hovedrolle. I de øvrige roller ses Preben Kristensen (Suffløren og Hamlet), der var konferencier på åbningsshowet i det nye Vendsyssel Teater. Desuden medvirker Søren Hauch-Fausbøll (De betaler ikke! Vi betaler ikke! - og Hjørring revyen i 1990’erne), Jette Sophie Sievertsen (Stik mig en muse og Suitcase Stories) – og Vendsyssel Teaters kerneskuespiller Susanne Heinrich (Hvem spiller ud?, Niels Klims underjordiske rejse og mange flere).

EGENPRODUKTION SÆSON 2018/2019
20. FEBRUAR – 20. MARTS 2019

 

VARIGHED: 2 timer og 20 minutter

Medvirkende:
Nora Helmer: Sofie Topp-Duus
Torvald Helmer: Martin Hestbæk
Sagfører Nils Krogstad: Preben Kristensen
Dr. Rank: Søren Hauch-Fausbøll
Fru Kristine Linde: Jette Sophie Sievertsen
Anne-Marie: Susanne Heinrich
Drejelirevæsen: Nicolai Størup Gregersen


Skabende kunstere:
Dramatiker: Henrik Ibsen
Instruktør: Kaspar Rostrup
Oversættelse: Thomas Bredstorff
Scenograf: Stine Martinsen
Koreograf: Jeanette Binderup-Schultz
Musik- og lyddesign: Fuzzy
Lys: Anders Budolf Andersen
Dramaturg: Anne Middelboe Christensen

 

KLIK HER FOR PROGRAM
KLIK HER FOR TRAILER

Venligst kreditér fotografen ved brug af billeder!
Fotos må udelukkende anvendes til PR for Vendsyssel Teater og teatrets forestilling 'Et dukkehjem'.
For særlig tilladelse i forbindelse med andre ting kontakt kommunikations- og PR-ansvarlig Lise Sønderkjøge på 40 41 51 43 eller lise@vendsyssel-teater.dk.

OBS:
Navnene på skuespillerne fremgår af filnavnet ved download

Jacob Stage

Vendsyssel Teater- Hvad & Hvem

Vendsyssel Teater startede som egnsteater i Hjørring i 1984. Det får tilskud fra både Hjørring Kommune og Frederikshavn Kommune. Den 1. januar 2020 er Vendsyssel Teater opgraderet til et såkaldt §5-teater, og er således på Finansloven.

Teatret producerer hver sæson mellem fem og syv teaterproduktioner. Derudover præsenterer teateret 10 - 12 gæstespil fra turnerende teatre og viser mellem tre og fem forestillinger for børn og unge. Læs mere

Find os her

Banegårdspladsen 4
9800 Hjørring
Tlf. 98 92 47 11
teater@vendsyssel-teater.dk

Cvr. nr. 74841317