Presse

Vendsyssel Teater og Teater V uddeler 130.000 kr. til nye dramatikertalenter

Når manuskriptkonkurrencen Dramatisk Debut i starten af det nye år afgøres for syvende gang, vil ikke alt være, som det plejer. For første gang er den nemlig blevet til i et samarbejde mellem to teatre i hver sin ende af landet: Vendsyssel Teater i Hjørring og Teater V i Valby.
De to teatre uddeler i alt 130.000 kr. til debuterende talenter. Førsteprisen er 100.000 kr.


Dramatisk Debut finder sted for syvende gang. Hidtil har Teater V alene stået for konkurrencen, men nu er Vendsyssel Teater kommet med. Derfor er finaledagen også ændret til en finaleweekend 8. og 9. januar 2022, hvor professionelle skuespillere opfører readings af de tre manuskripter live for publikum lørdag i Valby og søndag i Hjørring.

De tre manuskripter udgør finalefeltet, udvalgt af en teaterkyndig jury blandt mere end 40 indsendte bidrag. I både Valby og Hjørring kan publikum opleve de tre debutanter, der har skrevet sig til finalen, samt være med til at uddele Publikumsprisen på 15.000 ved at stemme på deres favorit.

Både Vendsyssel Teater og Teater V glæder sig over samarbejdet:

”Det har været en utrolig spændende proces at dykke ned i de mange dramatikerdebutanters tekster. Der har været et alsidigt udvalg, som vi har forholdt os fagligt og kritisk til - men det er helt klart oplevelsen, at der er stor fantasirigdom og opfindsomhed iblandt deltagerne. Når det er sagt, synes jeg, at vi i juryen har fundet tre finalister, som repræsenterer noget ret forskelligt både i forhold til stil, indhold og dramaturgi. Nu er vi bare spændte på at præsentere publikum for finalisterne og afgøre resultatet af dette års Dramatisk Debut”, siger Ditte Bladt-Hansen, dramaturg ved Vendsyssel Teater.

Vi er superglade for det nye samarbejde. Det skaber synergi og bygger bro, ikke mindst til glæde og gavn for det jyske publikum, som nu også får mulighed for at være med til at præge udviklingen og resultatet, ved at møde op til finalen og stemme på deres favorit og også opleve den færdige vinderforestilling ved urpremieren på Vendsyssel Teater til september 2022, siger teaterdirektør på Teater V, Pelle Koppel.

Tidligere vinderforestillinger tæller bl.a. JOHN LENNON ER DØD, som indbragte en Reumert til skuespiller Charlotte Munksgaard og GRÜNFELD FORSVAR, som blev nomineret for netop sit manuskript.

Priserne er:

  1. prisen: 100.000 kr. samt professionel debut på Vendsyssel Teater i Hjørring og efterfølgende spilleperiode på Teater V i september 2022
  2. prisen: et arbejdslegat på 10.000 kr.
  3. prisen: et arbejdslegat på 5.000 kr.

    Publikumsprisen: 15.000 til publikumsfavorit (afgøres ved afstemning)

Juryen består af:

Teaterinstruktør Anders Lundorph, (forperson), scenograf Rikke Juellund, skuespiller Marie-Lydie Melono Nokouda, dramatiker Simone Isabel Nørgaard, skuespiller Jørgen Bing, kunstnerisk leder af Danskdansk, samt instruktør og manuskriptforfatter Sandra Yi Sencindiver og dramaturg på Vendsyssel Teater Ditte Bladt-Hansen.

De tre finalister er:

Tor Lind med manuskriptet ANNE FRANKENSTEIN

Sandra Mahmoud Lindquist med manuskriptet OPRAH WINFREY HAR ALT, MEN INGEN BØRN

Henriette Katrine Lund med manuskriptet AFBRUDT SAMLIV

Arrangementet er det samme på Teater V d. 8. januar og på Vendsyssel Teater d. 9. januar. Vinderen kåres og priserne uddeles på Vendsyssel Teater. For dem, som har været med til Dramatisk Debut på Teater V, streames prisoverrækkelsen.

Som tak for hjælpen byder begge teatre på frokost, kaffe og kage.

Læs mere og køb billet på

https://vendsyssel-teater.dk og https://www.teater-v.dk

Vi glæder os til at se jer - og tage imod jeres stemmesedler!

Med venlig hilsen

Lars Sennels, Teaterdirektør på Vendsyssel Teater
og Pelle Koppel, Teaterdirektør på Teater V

Kontakt:

Dramaturg Ditte Bladt-Hansen ditte@vendsyssel-teater.dk, tlf. 2889 2141
Teaterdirektør Lars Sennels, Vendsyssel Teater lars@vendsyssel-teater.dk, tlf. 2242 7300
Teaterdirektør Pelle Koppel, Teater V Pelle@teater-v.dk, tlf. 2148 2358

DOWNLOAD PRESSEMEDDELELSE PDF. HER

Vendsyssel Teater- Hvad & Hvem

Vendsyssel Teater startede som egnsteater i Hjørring i 1984. Det får tilskud fra både Hjørring Kommune og Frederikshavn Kommune. Den 1. januar 2020 er Vendsyssel Teater opgraderet til et såkaldt §5-teater, og er således på Finansloven.

Teatret producerer hver sæson mellem fem og syv teaterproduktioner. Derudover præsenterer teateret 10 - 12 gæstespil fra turnerende teatre og viser mellem tre og fem forestillinger for børn og unge. Læs mere

Find os her

Banegårdspladsen 4
9800 Hjørring
Tlf. 98 92 47 11
teater@vendsyssel-teater.dk

Cvr. nr. 74841317