Presse

Udstillingen 'Kærestebreve'

Hjørring, onsdag d. 28. oktober 2020

Kærlighed på papir
Hjørring Bibliotekerne og Vendsyssel Teater er gået sammen om at indsamle kærestebreve til en fælles dobbeltudstilling. Sammen opfordrer og inviterer vi alle, der har lyst, til at dele gamle, nye, glemte eller gemte kærlighedserklæringer.

Mandag d. 16. november åbner udstillingerne ”Kærestebreve” på Hjørring Bibliotekerne i Metropol og Vendsyssel Teater. Projektet udspringer af Vendsyssel Teaters store egenproduktion Romeo og Julie – en af litteraturhistoriens allerstørste kærlighedstragedier skrevet af William Shakespeare.


EN KÆRLIGHED, DER ALDRIG DØR UD
Det store kærlighedsdrama udspiller sig i Italiens hede Verona, hvor de to unge elskende lader deres øjeblikkelige kærlighed overvinde den evige familiefejde. Romeo og Julies hjerteskærende fortælling har været garant for, at indbyggere, turister og besøgerne i Verona gennem årtier har erklæret deres kærlighed med brevpapir, post-its, graffiti etc. på byrummets vægge omkring det såkaldte Casa di Giulietta. Hjørring Bibliotekerne og Vendsyssel Teaters fælles indsamling af kærestebreve er derfor et forsøg på at etablere Vendsyssels svar på et hjerterum, hvor vendelboerne kan sætte aftryk og markere kærligheden, som er og var.

Bibliotekschef Benthe Hansen:

I en tid, hvor vi mangler nærhed og sociale relationer - og hvor mange har været isoleret i længere perioder - er det tid til at skabe hjerterum, nærhed og kærlighed - også selvom det foregår på papir, og på afstand. Sammen sætter vi fokus på kærlighedserklæringer, som er endnu et fint eksempel på, hvordan vi bliver bedre, når vi som kulturinstitutioner arbejder sammen.

KÆRESTEBREVE SØGES!
Kærlighedserklæringer har altid eksisteret, og vi håber, at mange vendelboere ligger inde med noget, som kan bidrage til udstillingerne. Om det er skrevet på papir, på mail, sms eller andet er underordnet – alt kan bruges både til udstilling og eventuelt oplæsning. Bidraget må gerne indleveres som kopi, og man må naturligvis gerne være anonym. Skulle nogen have erfaringer med sjove og anderledes kærlighedserklæringer er disse beretninger også velkomne.

Materialet skal gerne indleveres inden 6. november, men der er åbent for bidrag i hele forestillingens spilleperiode, som løber frem til 19. december.

Teaterdirektør Lars Sennels:

Vi er meget glade for at lave samarbejder på tværs af kulturorganisationerne. Vi håber, at vi med dette projekt og med indsamlingen af kærestebreve i alle formater kan skabe et hjerterum, hvor kærligheden kan illustreres på kryds og tværs, på trods af alder, præferencer m.m. Dette giver også en ekstra dimension til det kærlighedsdrama, der udspiller sig på teatret.

Udstillingen vil ikke blot kunne opleves visuelt – der vil både være LIVE-oplæsning, indtalte kærestebreve at lytte til og mulighed for at skrive et kærestebrev. På den måde kan publikum interagerer med værket.
Når forestillingen slutter d. 19. december, vil kærestebrevene - såfremt hver enkelt deltager tillader det - blive arkiveret hos Historisk Arkiv, Vendsyssel Historiske Museum og muligvis blive brugt i udstillinger til eftertiden.


Bidrag til udstillingen kan indleveres personligt eller sendes til
pia@vendsyssel-teater.dk 
eller kirsten.boelskifte@hjoerring.dk.
 

Kontakt:
Eventkoordinator Vendsyssel Teater: Pia Mourier / pia@vendsyssel-teater.dk / 20824911
Udviklingskonsulent Hjørring Bibliotekerne: Kirsten Boelskifte / 
kirsten.boelskifte@hjoerring.dk / 72334839


Vendsyssel Teater- Hvad & Hvem

Vendsyssel Teater startede som egnsteater i Hjørring i 1984. Det får tilskud fra både Hjørring Kommune og Frederikshavn Kommune. Den 1. januar 2020 er Vendsyssel Teater opgraderet til et såkaldt §5-teater, og er således på Finansloven.

Teatret producerer hver sæson mellem fem og syv teaterproduktioner. Derudover præsenterer teateret 10 - 12 gæstespil fra turnerende teatre og viser mellem tre og fem forestillinger for børn og unge. Læs mere

Find os her

Banegårdspladsen 4
9800 Hjørring
Tlf. 98 92 47 11
teater@vendsyssel-teater.dk

Cvr. nr. 74841317