Presse

PRESSEMATERIALE: 'KIKSEKARTELLET'

KIKSEKARTELLET
KRIMIKOMEDIE OM KIKSEFABRIKKEN OG DENS HEMMELIGHEDER

(egenproduktion)
17. SEPTEMBER – 16. OKTOBER 2020
Mandag – fredag kl. 19.30 og lørdag kl. 15.00
Dog tirsdag 22. september og tirsdag 6. oktober kl. 14.00
Spiller ikke 28. september  til og med 3. oktober 2020
STORE SAL
(15 ÅR+)


HANDLING
Vi er på kiksefabrikken i Hjørring i slutningen af 1940’erne. Salget af kiks går strygende, ikke mindst efter ansættelsen af en svensk kiksemester. Livet er også muntert hos frimurerlogen ’Snapsebrødrene’, hvor logebroder Murer-Madsen gerne arrangerer vovede aftenarrangementer med den frodige kiksepige Sorte Marie. Samtidig er der stille i Amtmandsboligen på bakken. Hunden snorker, og amtmandinden keder sig. I hvert fald indtil den svenske kiksemester dukker op med en pakke af eksotiske kiks, bagt efter en hemmelig opskrift. I denne verden opstår ’Kiksekartellet’ – eller gør det? Langt senere, i 2020, er der travlt på byens teater. Kunstforeningen ’Skitserne’ holder høringsaften om flytningen af byens stolte skulptur Tyrebrønden. Der er både gammelt fjendskab og penge på spil. I løbet af aftenen dukker rygterne om ’Kiksekartellet’ imidlertid også op – sammen med historier om nogle uafklarede mord i byen. Men fandtes ’Kiksekartellet’ overhovedet? Og findes det stadigvæk?

HOLDET BAG
Da skuespilleren og dramatikeren Pernille Sørensen spillede med i Hjørring Revyen i 2018, blev hun nysgerrig på Hjørrings hemmeligheder. Hun gik i arkiverne på Vendsyssel Historiske Museum, og her fandt hun interessante oplysninger om byens kiksefabrik i dens storhedstid. Denne research – tilsat masser af fri fantasi og godt humør – bliver nu til en krimikomedie om Hjørring.

Stykket instrueres af Joy-Maria Frederiksen, der er en af Danmarks mest eftertragtede morskabsinstruktører; hun har bl.a. instrueret Odense Sommer Revy og farcen De 39 trin. Kikseuniverset skabes af scenografen Camilla Bjørnvad, der har skabt vilde teaterverdener fra Gasolin på Dr. Dante til Brødrene Løvehjerte på Odense Teater og Kirsebærhaven på Aalborg Teater. Lyddesigneren Janus Jensen står for forestillingens urovækkende kikseknæk, og Anders Budolf Andersen sørger for både hyggen og uhyggen i lysdesignet.

Det bliver skummelt, men det bliver garanteret også sjovt. Så kom, hvis du tør!

 

MEDVIRKENDE
Bente Eskesen
Robin Haslund Buch
Søren Hauch-Fausbøll
Hanne Laursen
Pernille Sørensen

Tekst: Pernille Sørensen
Instruktion: Joy-Maria Frederiksen
Scenografi: Camilla Bjørnvad
Lysdesign: Anders Budolf Andersen
Lyddesign: Janus Jensen
Dramaturgi: Anne Middelboe Christensen

KLIK HER FOR FORESTILLINGSPROGRAM I BLADREFORMAT
KLIK HER FOR FORESTILLINGSPROGRAM I PDF

KLIK HER FOR FORESTILLINGS-SIDE

KLIK HER OG BESØG VORES YOUTUBE-KANAL FOR VIDEOMATERIALE


Urpremiere 17. september 2020

Tao Lytzen

Vendsyssel Teater- Hvad & Hvem

Vendsyssel Teater startede som egnsteater i Hjørring i 1984. Det får tilskud fra både Hjørring Kommune og Frederikshavn Kommune. Den 1. januar 2020 er Vendsyssel Teater opgraderet til et såkaldt §5-teater, og er således på Finansloven.

Teatret producerer hver sæson mellem fem og syv teaterproduktioner. Derudover præsenterer teateret 10 - 12 gæstespil fra turnerende teatre og viser mellem tre og fem forestillinger for børn og unge. Læs mere

Find os her

Banegårdspladsen 4
9800 Hjørring
Tlf. 98 92 47 11
teater@vendsyssel-teater.dk

Cvr. nr. 74841317