Presse

PRESSEMATERIALE: 'MOTIONISTERNE' (sæson 21/22)

Pressemateriale  

MOTIONISTERNE 
MUNTER JULEKOMEDIE OM ET LILLE FIRMA PÅ UDEBANE


Egenproduktion 
Vendsyssel Teater 11. november – 18. december 2021 
Mandag til fredag kl. 19.30 og lørdag kl. 15. NB: Tirsdag 16. november kl. 14. 
 

Handlingen: 

På det småfallerede Vesterhavs Klitside Wellness står gusmesteren Karl-Emil klar til endelig at tage imod nye gæster. Spaen er fyldt op og saunaen damper derudaf. Alt skal være tiptop, når firmaet Danish Drink Dunks tjekker ind – og med lidt hjælp fra altmuligmanden Herbie, er julemusikken i hvert fald sikret…  
Roen har sig imidlertid svært ved at sænke sig over det lille firma. Sammen med saunaens dampe siver intriger og hemmeligheder frem – imens en ellers fortrængt fortid trænger sig på og danner grobund for yderligere gnidninger mellem de ansatte. 
Alt det har den kun lidet respekterede chef Hovgaard slet ikke øje for. Han har travlt med at gøre klar til et indendørs fodboldstævne, som skal redde firmaet fra at gå fallit. Målet er, at skabe omtale af deres hidtil nyeste påfund: Drikkedunke lavet af gamle fiskenet, plastic og døde fisk fra havet. 
Men chefen har en skjult dagsorden med stævnet, som involverer et betragteligt indgreb i den i forvejen slunkne firmakonto. Der er bare lige det ved det, at firmaets lagermedarbejder Arne er tidligere ludoman, og han har lovet sin kone aldrig at gamble igen. Hovgaard må derfor alliere sig med firmaets bogholder Elin, hvilket viser sig ikke at være helt nemt…  
Dagen for stævnet nærmer sig og afgørelsens time er nær. Kan firmaet reddes eller er Danish Drink Dunks for alvor et afsluttet kapitel? 


Bag historien: 

I 2018 spillede vi juleforestillingen ‘Turisterne’, der blev en kæmpesucces.  Den blev skrevet specielt til de fem skuespillere af dramatikeren Gunvor Reynberg.   
Nu har vi samlet næsten det samme hold igen og atter bedt Gunvor Reynberg om at skrive teksten. Resultatet er blevet ‘Motionisterne’, hvor julen atter stunder til. 


‘Turisterne’ udspandt sig i en lille badeby, hvor turistbureauet havde svært ved at få fat i gæsterne op til jul. Nordmændene vil kun leje de primitive sommerhuse, de tyske gæster tager mad med hjemmefra – og Hellerup-folket vil hellere til Skagen. Stranden er i øvrigt ved at forsvinde. Hverken turistbureauets personale eller naboerne er enige om, hvor meget man skal pynte op til jul. Man kan knap gå omkring og synge ’Glade jul’. Så hvad gør man? 
Det løste sig med plads til en masse muntre grin undervejs – og Lone Rødbroe gjorde det så godt, at blev nomineret til en Reumert-pris for sin rolle. 

 

MEDVIRKENDE 
HovgaardJørgen Bing 
Arne: Ulver Skuli Abildgaard 
Elin: Lone Rødbroe 
Fay: Hanne Laursen 
Karl-Emil: Robin Haslund Buch 
Herbie Hansen: Henrik ”Baloo” Andersen 

  

KUNSTNERNE BAG 

TekstGunvor Reynberg 
Instruktion: Louise Schouw 
Scenografi: Johanne Eggert 
Musik: Henrik ”Baloo” Andersen 
Koreografi: Rebekka Lund 
Lysdesign: Mia J. Willett 
Lyddesign: Kasper Neergård 
Tekstdramaturgi: Anne Middelboe Christensen 
Produktionsdramaturgi: Ditte Bladt-Hansen 
Suffli: Marie Laub von Lillienskjold og Lina Franke Hedegaard 

 

Klik her for en pdf af forestillingsprogram

Vendsyssel Teater- Hvad & Hvem

Vendsyssel Teater startede som egnsteater i Hjørring i 1984. Det får tilskud fra både Hjørring Kommune og Frederikshavn Kommune. Den 1. januar 2020 er Vendsyssel Teater opgraderet til et såkaldt §5-teater, og er således på Finansloven.

Teatret producerer hver sæson mellem fem og syv teaterproduktioner. Derudover præsenterer teateret 10 - 12 gæstespil fra turnerende teatre og viser mellem tre og fem forestillinger for børn og unge. Læs mere

Find os her

Banegårdspladsen 4
9800 Hjørring
Tlf. 98 92 47 11
teater@vendsyssel-teater.dk

Cvr. nr. 74841317