Presse

PRESSEMATERIALE: 'ROMEO OG JULIE'

Forestillingen genopsættes i september 2021
LÆS MERE HER!


ROMEO OG JULIE
SHAKESPEARES KÆRLIGHEDSDRAMA OM UNG LIDENSKAB OG ILTER HÆVN

(egenproduktion)
12. DECEMBER – 19. DECEMBER 2020 (premiere 13. december)

4. JANUAR - 12. JANUAR 2021
Mandag – fredag kl. 19.30 og lørdag kl. 15.00
VARIGHED: 2 timer og 45 min. inkl. pause
STORE SAL
(15 ÅR+)
(oprindelig spilleperiode var 19. november - 19. december 2020, men grundet nordjyske Corona-restriktioner, måtte premiere og spilleperiode udsættes. Da den nye spilleperiode blev lukket ned pga. landsdækkende Corona-lockdown, aflystes forestillingen)

HANDLING

Romeo tilhører slægten Montague. Julie er af slægten Capulet. Deres to familier i Verona bekæmper hinanden, selvom Fyrsten af Verona forsøger at få dem til at slutte fred. Blodet bruser op hos de unge. På trods af familiefejden går Romeo til maskebal hos familien Capulet sammen med sine venner Benvolio og Mercutio. Til festen forelsker Romeo og Julie sig i hinanden. Julies forældre har dog allerede arrangeret, at hun skal giftes med Paris. Men Julie vil kun giftes med Romeo. Hun får sin amme og munken Lorenzo til at hjælpe sig med at arrangere et hemmeligt bryllup. Men varmen sætter temperamenterne i kog. Der opstår slåskamp mellem slægterne. Knive blinker, trusler bliver til drab – og forsvar bliver til hævn midt i kærligheden. Romeo flygter, og Julie tager et dristigt valg: Et sovemiddel skal hjælpe deres kærlighed – og snyde døden.

EN MUSIKALSK FORTOLKNING UDVIDER  OPLEVELSEN OG FORSTÆRKER FØLELSERNE
Den brusende og lidenskabelige kærlighed, der vokser mellem Romeo og Julie og den iltre foragt og hævntørst mellem familierne bliver suppleret, forløst og forstærket af Benjamin Koppels  nykomponerede musik og fører historien op i vores tid endnu engang.  Sangene udføres af den unge sangerinde Molly Koppel, der som dødsengel binder forestillingen sammen og intensivere handlingen.
(Læs mere om musikken nederst på siden)

Benjamin Koppel har en livslang kærlighed til Shakespeare og skaber sammen med instruktør Rune David Grue og scenograf Mie Riis et nyt univers for den dramatiske fortælling i store sal, hvor Veronas hede, intense og voldsomme liv udspiller sig.


MEDVIRKENDE
Romeo: Lue Støvelbæk
Julie: Luise Kirsten Skov
Lorenzo: Hans Holtegaard
Julies amme: Lone Rødbroe
Hr. Capulet: Michael Brostrup
Mercutio: Simon Kongsted
Benvolio: Søren Højen
Fru Capulet: Sara Marie Maltha
Fyrsten af Verona: Jørgen Bing
Paris: Mathias Bøgelund
Tybalt: Nicklas Søderberg Lundstrøm
Sangerinde: Molly Koppel

Tekst: William Shakespeare
Oversættelse: Niels Brunse
Instruktion: Rune David Grue
Scenografi: Mie Riis
Musik: Benjamin Koppel
Lysdesign: Clement Irbil
Dramaturgi: Anne Middelboe Christensen

HOLDET BAG

Da Vendsyssel Teater i 2017 spillede Hamlet, var det første gang, teatret havde Shakespeare på programmet, og vi besluttede hurtigt at sætte Shakespeare på repertoiret igen. Valget faldt på Romeo og Julie. Vi var så heldige at møde saxofonisten og komponisten Benjamin Koppel, der har en livslang kærlighed til Shakespeare. Så vi spurgte Benjamin Koppel, om han ville komponere musikken – og samtidig sagde Rune David Grue, der tidligere bl.a. har iscenesat West Side Story på Aarhus Teater og Aalborg Teater, ”ja” til at være instruktør og medskaber af denne musikalske bearbejdelse.

Scenografen Mie Riis gik med til at omplante dramaet fra det vilde Verona til den store, runde scene i Vendsyssel. Lysdesigneren Clement Irbil indvilgede i at designe lyset over de to unges kærlighed.


William Shakespeare (1546 – 1616) skrev sit kærlighedsdrama tilbage i 1595, altså for 425 år siden. Alligevel er Romeo og Julie stadig verdensdramatikkens hotteste kærlighedstragedie.
Som en enkelt linje lyder i den stærke oversættelse af Niels Brunse:

 

”Åh, hidsig kærlighed og kærligt had.”
 

KLIK HER FOR EN PDF AF FORESTILLINGSPROGRAMMET!

Forestillingen er støttet af:

Augustinus Fonden
Johanne og Aage Louis-Hansen Fond
ENV-Fonden

FIND PRESSEMEDDELELSEN HER!

MUSIKKEN TIL FORESTILLINGEN ER INDSPILLET OG UDGIVET PÅ CD!
Det musiske univers, som forestillingen flettes sammen af, er komponeret af jazz-ikonet Benjamin Koppel, og sangene sunget af Molly Koppel.

Cd’en kan købes fysisk på Vendsyssel Teater eller ved at klikke her. Musikken er ligeledes at finde på diverse streamingtjenester.

Læs mere om musikken og cd-produktionen her!


KOM TRYGT I TEATRET - LÆS OM VORES TILTAG IFT. COVID19 HER!

  

 

Forestillingsfotos: Emilia Therese - Portrætfotos: Tao Lytzen

Vendsyssel Teater- Hvad & Hvem

Vendsyssel Teater startede som egnsteater i Hjørring i 1984. Det får tilskud fra både Hjørring Kommune og Frederikshavn Kommune. Den 1. januar 2020 er Vendsyssel Teater opgraderet til et såkaldt §5-teater, og er således på Finansloven.

Teatret producerer hver sæson mellem fem og syv teaterproduktioner. Derudover præsenterer teateret 10 - 12 gæstespil fra turnerende teatre og viser mellem tre og fem forestillinger for børn og unge. Læs mere

Find os her

Banegårdspladsen 4
9800 Hjørring
Tlf. 98 92 47 11
teater@vendsyssel-teater.dk

Cvr. nr. 74841317