Presse

TEATERSAMTALER

Pressemeddelelse, 24. september 2019

Vendsyssel Teater byder på et nyt, gratis koncept: ’Teatersamtaler’

Teatersamtaler #1: Når mænd helst ikke vil sige noget

30/9, 3/10, 8/10, 10/10, 15/10 - 2019

 

Vendsyssel Teater vil udvikle nogle ’teatersamtaler’ i forbindelse med forestillingen ’Tæt tåge’. Forestillingen handler nemlig om mænds måde at tale sammen på – og om tavse mænd, der ikke fortæller alt om, hvad de føler.

Teatersamtaler #1 foregår ved fem udvalgte forestillingsaftener, hvor publikum inviteres til at sætte sig i teatrets foyer efter forestillingen og opleve en gæst blive interviewet. Teatersamtalen vil også inddrage øvrige interesserede tilskuere. 

Vendsyssel Teater har sammen med Teatret Svalegangen i Aarhus, BaggårdTeatret i Svendborg og Odsherred Teater modtaget støtte fra Statens Kunstfond til at realisere en række publikumsprojekter. Målet er at udvikle nogle metoder, der kan inspirere tilskuerne til at tale med hinanden om deres teateroplevelser. Samtidig er ambitionen at skabe nogle aktiviteter, som nuancerer teaterforestillingerne, og som også styrker teatrets lokale profil.

’Vi siger, at Vendsyssel Teater skal være byens dagligstue,’ siger teaterdirektør Lars Sennels. ’Derfor vil vi også gerne lægge rum til publikums snak med hinanden efter forestillingerne. Ved at invitere til disse teatersamtaler håber vi, at vi kan være med til at få folk til at tale sammen – og også til at inspirere vores publikum til at sætte ord på den kunst, vi skaber. Ikke bare med de sædvanlige ord om, at det var godt teater eller kedeligt teater, men måske også med nogle ord, som mere præcist dækker oplevelserne,’ siger Lars Sennels.

De fem inviterede gæster er præsten Peder Madsen fra Skallerup Kirke, psykologisk rådgiver Inge Kaldahl fra Aalborg, sociologen Anders Petersen fra Aalborg Universitet og Knud Kristensen, der er mentor på selvhjælpsgruppeprojektet ’Kom videre mand’ i Aalborg – og en hemmelig gæst.

’Vendelboerne bruger typisk ikke særligt mange ord over for fremmede,’ siger teatrets kunstneriske chef Anne Middelboe Christensen. ’Derfor faldt vi for Eva Boland Kochs tekst om to mænd, der pludselig bliver nødt til at tale sammen, selv om den ene i hvert fald ikke er interesseret. Men så kom vi også på idéen om, at det jo nok også var en god idé at høre, hvordan tilskuere egentlig reagerer på forestillingen bagefter. Teatersamtalerne vil sikre, at forestillingens tema spejles i en faglighed hos de gæster, vi inviterer.’

Det er gratis at deltage i Teatersamtaler, som formodentlig vil vare en halv times tid hver gang. Første teatersamtale er mandag den 30. september med præst Peder Madsen.

Teatersamtaler #1 på Vendsyssel Teater:

Når mænd helst ikke vil sige noget

Mandag 30/9:                              Peder Madsen (præst)

Torsdag 3/10:                               Inge Kaldahl (psykologisk rådgiver)

Torsdag 10/10:                            Anders Petersen (sociolog)

Tirsdag 8/10:                                Hemmelig gæst

Tirsdag 15/10:                              Knud Kristensen (mentor på projekt ”Kom Videre Mand” i Aalborg) AFLYST GRUNDET SYGDOM!

 

https://vendsyssel-teater.dk/forestillinger/taet-taage.aspx

https://vendsyssel-teater.dk/pressemateriale/taet-taage.aspx

 

Yderligere oplysninger:

Teaterchef Lars Sennels, lars@vendsyssel-teater.dk, 22 42 73 00

Vendsyssel Teater- Hvad & Hvem

Vendsyssel Teater startede som egnsteater i Hjørring i 1984. Det får tilskud fra både Hjørring Kommune og Frederikshavn Kommune. Den 1. januar 2020 er Vendsyssel Teater opgraderet til et såkaldt §5-teater, og er således på Finansloven.

Teatret producerer hver sæson mellem fem og syv teaterproduktioner. Derudover præsenterer teateret 10 - 12 gæstespil fra turnerende teatre og viser mellem tre og fem forestillinger for børn og unge. Læs mere

Find os her

Banegårdspladsen 4
9800 Hjørring
Tlf. 98 92 47 11
teater@vendsyssel-teater.dk

Cvr. nr. 74841317