Presse

TEATERSAMTALER 2020

Udvid din teateroplevelse med
TEATERSAMTALER sæson 2020/2021

Vi oplever tit, at det kan være svært at sætte ord på de indtryk vi får via en teaterforestilling. Det er måske fordi, der er en kultur forbundet med, hvordan vi generelt og socialt set taler om kunstneriske – og kulturelle oplevelser. Tit reducerer vi vores oplevelser til en vurdering af, om det var godt/dårligt, kedeligt/sjovt/spændende, grænseoverskridende/let fordøjeligt, nytænkende/old-school etc.

Den tilbøjelighed vil vi forsøge at udfordre ved at tilbyde et åbent rum, hvor publikum kan snakke med hinanden efter forestillingerne. Vi håber på, at TEATERSAMTALER’ne kan være med til, at vi i fællesskab kan udvikle dialogen, og samtidig inspirere til at sætte ord på den kunst, vi oplever.

TEATERSAMTALER foregår i forlængelse af en teaterforestilling på udvalgte dage i løbet af spilleperioden. Her er publikum velkommen til at blive og deltage i en uformel, rammesat snak, hvor vi nogle gange kan byde på vin, kaffe og lidt snacks. Hver gang inviterer Vendsyssel Teater en gæst, som gennem sin faglighed, personlige erfaring, historiske viden etc., kan spejle forestillingens tema, og på den måde (forhåbentligt) kan være med til at sætte et nyt perspektiv på teateroplevelsen.

Det er gratis at deltage i TEATERSAMTALER, der som udgangspunkt varer en halv times tid pr. gang.

Projektet danner grobund i et samarbejde mellem Vendsyssel Teater, Teatret Svalegangen i Aarhus, BaggårdTeatret i Svendborg og Odsherred Teater, som sammen har modtaget støtte fra Statens Kunstfond til at realisere en række publikumsprojekter. Her har Vendsyssel Teater satset på TEATERSAMTALER med målet om at udvikle metoder, der kan inspirere publikum til at tale med hinanden om teateroplevelserne. Samtidig er ambitionen at skabe en række aktiviteter, som nuancerer teaterforestillingerne, og samtidig styrker teatrets lokale profil.

Vi håber, du har lyst til at deltage.

 

Se under de forskellige forestillinger, hvilke dage, der er teatersamtaler.

 

OBS! Pga. Corona-situationen er vi foreløbigt nødt til at facilitere teatersamtalerne anerledes end tiltænkt. Det betyder bl.a., at publikum må blive siddende (dog efter en kort pause) i salen, hvor teatersamtalerne foregår. Dette gøres for at begrænse Jeres færden på teatret, så vi kan opretholde de restriktioner og tiltag vi gør ift. Corona/Covid-19.

 

Yderligere oplysninger:
Dramaturg Ditte Bladt-Hansen: ditte@vendsyssel-teater.dk - 28892141

Vendsyssel Teater- Hvad & Hvem

Vendsyssel Teater startede som egnsteater i Hjørring i 1984. Det får tilskud fra både Hjørring Kommune og Frederikshavn Kommune. Den 1. januar 2020 er Vendsyssel Teater opgraderet til et såkaldt §5-teater, og er således på Finansloven.

Teatret producerer hver sæson mellem fem og syv teaterproduktioner. Derudover præsenterer teateret 10 - 12 gæstespil fra turnerende teatre og viser mellem tre og fem forestillinger for børn og unge. Læs mere

Find os her

Banegårdspladsen 4
9800 Hjørring
Tlf. 98 92 47 11
teater@vendsyssel-teater.dk

Cvr. nr. 74841317