Presse

Turisterne

21. NOVEMBER - 20. DECEMBER 2018
Hverdage kl. 19.30 og lørdage kl. 15.00
STORE SAL - 15 ÅR+

Turistbureauet i den lille badeby har svært ved at få fat i gæsterne op til jul. Nordmændene vil kun leje de primitive sommerhuse, de tyske gæster tager mad med hjemmefra – og Hellerup-folket vil hellere til Skagen. Stranden er i øvrigt ved at forsvinde. Hverken turistbureauets personale eller naboerne er enige om, hvor meget man skal pynte op til jul. Man kan knap gå omkring og synge ’Glade jul’. Så hvad gør man så? Vendsyssel Teater skaber denne sæson sin egen nye juleforestilling – af og med nogle af teatrets elskede, lokale kerneskuespillere:

JØRGEN BING Ingen kender kunsten, Hamlet og Hårnålesvinget

ROBIN HASLUND BUCH Skaf mig en tenor, Niels Klims underjordiske rejse og Danmark mit fædreland

HANS HOLTEGAARD Parasitterne, Surstrømning og I fornuftens land

HANNE LAURSEN Shirley Valentine, Ingen kender kunsten og I fornuftens land

LONE RØDBROE Festen, I fornuftens land og Ain’t Misbehavin’

Teksten om livets genvordigheder i turistlandet bliver skrevet af Gunvor Reynberg, der udover at være skuespiller også er både revyforfatter og dramatiker bag f.eks. Eventyrteatrets forestillinger. Hun har skrevet teaterversionerne af Vitello og Villads fra Valby, der på Aalborg Teater blev iscenesat af Louise Schouw. Hun har sit eget Louise Schouw Teater, hvor hun bl.a. har instrueret Med hovedet i himlen, der var på gæstespil hos Vendsyssel Teater sidste sæson.Louise Schouw skal også instruere Turisterne, der bliver hendes første iscenesættelse i Hjørring.

Scenografien bliver skabt af Gitte Baastrup, der er en af Vendsyssel Teaters mest trofaste scenografer. I det gamle teater stod hun bl.a. for scenografien til Hvem spiller ud?, Ingen kender kunsten og Parasitterne. Nu skal hun skabe julestemning i den store sal. Derudover røber vi ingenting …

Medvirkende: Jørgen Bing, Robin Haslund Buch, Hans Holtegaard, Lone Rødbroe, Hanne Laursen
Tekst: Gunvor Reynberg
Instruktion: Louise Schouw
Scenografi: Gitte Baastrup

Varighed: 2 timer og 10 minutter inkl. pause

Jacob Stage

Vendsyssel Teater- Hvad & Hvem

Vendsyssel Teater startede som egnsteater i Hjørring i 1984. Det får tilskud fra både Hjørring Kommune og Frederikshavn Kommune. Den 1. januar 2020 er Vendsyssel Teater opgraderet til et såkaldt §5-teater, og er således på Finansloven.

Teatret producerer hver sæson mellem fem og syv teaterproduktioner. Derudover præsenterer teateret 10 - 12 gæstespil fra turnerende teatre og viser mellem tre og fem forestillinger for børn og unge. Læs mere

Find os her

Banegårdspladsen 4
9800 Hjørring
Tlf. 98 92 47 11
teater@vendsyssel-teater.dk

Cvr. nr. 74841317