Presse

Nyt om udstillingen 'Kærestebreve'

Hjørring, 26. november 2020

 

Udstillingen ’Kærestebreve’ er stadig aktuel

I forbindelse med forestillingen Romeo og Julie, har Vendsyssel Teater og Hjørring Bibliotekerne som bekendt indgået et samarbejde om en fælles dobbeltudstilling af kærlighedserklæringer. Pga. Corona-restriktionerne af 5. november 2020, måtte hidtidige datoer udsættes. Dette gjaldt både forestillingens premieredato og udstillingernes åbningsdato.

Men Nordjylland er nu åben igen – og det er vores udstillinger også. Vi ønsker stadig at modtage bidrag – alle former for kærestebreve og -erklæringer. Det betyder, at udstillingerne ikke lanceres på en bestemt åbningsdag, og kan betragtes som et dynamisk og foranderligt værk, som hele tiden inddrager de bidrag, der indleveres. Udstillingsperioden løber fra nu af og frem til 16. januar 2021.

Forestillingen Romeo og Julies nye spilleperiode er 12.-19. december 2020 og igen 4.-12. januar 2021.

Som oplyst før er vi interesseret i alle kærlighedserklæringer – om det er skrevet på papir, på mail, sms eller andet er underordnet. Det er naturligvis muligt at være anonym, og bidragene kan også indleveres som kopi.


Udstillingen vil ikke blot kunne opleves visuelt – der vil både være LIVE-oplæsning og mulighed for at skrive et kærestebrev. På den måde kan publikum interagerer med værket.

Samarbejdet mellem Hjørring Bibliotekerne og Vendsyssel Teater suppleres af en tredje institution – Vendsyssel Historiske Museum. Udstillingens kærlighedserklæringer vil - såfremt hver enkelt deltager tillader det - blive arkiveret hos Historisk Arkiv og muligvis blive brugt i udstillinger til eftertiden. På den måde, kan man blive en lille del af ”kærlighedshistorien”.

 

Bidrag til udstillingen kan indleveres personligt eller sendes til
pia@vendsyssel-teater.dk eller kirsten.boelskifte@hjoerring.dk.
 

Kontakt:
Eventkoordinator Vendsyssel Teater: Pia Mourier / pia@vendsyssel-teater.dk / 20824911
Udviklingskonsulent Hjørring Bibliotekerne: Kirsten Boelskifte / 
kirsten.boelskifte@hjoerring.dk / 72334839

 

 

KLIK HER OG FÅ MERE INFO OM UDSTILLINGEN I DEN FØRSTE PRESSEMEDDELELSE OM PROJEKTET.

 

 

 

Vendsyssel Teater- Hvad & Hvem

Vendsyssel Teater startede som egnsteater i Hjørring i 1984. Det får tilskud fra både Hjørring Kommune og Frederikshavn Kommune. Den 1. januar 2020 er Vendsyssel Teater opgraderet til et såkaldt §5-teater, og er således på Finansloven.

Teatret producerer hver sæson mellem fem og syv teaterproduktioner. Derudover præsenterer teateret 10 - 12 gæstespil fra turnerende teatre og viser mellem tre og fem forestillinger for børn og unge. Læs mere

Find os her

Banegårdspladsen 4
9800 Hjørring
Tlf. 98 92 47 11
teater@vendsyssel-teater.dk

Cvr. nr. 74841317