Presse

Vendsyssel Teater sender den store kærlighed på sygehuset

Hjørring 27. august 2021

Patienter på Regionshospital Vendsyssel får kulturen helt ind i sengene onsdag 8. september. “Romeo og Julie” bliver transmitteret direkte fra Vendsyssel Teater til patienternes skærme på hospitalets afdelinger i Hjørring, Frederikshavn, Skagen og Brønderslev.
Det sker i projektet “Sygt Sundt Teater”, hvor Vendsyssel Teater arbejder sammen TV2 Nord, Spar Nord Fonden og regionshospitalet.

- Folk får det bedre af at få en kulturel oplevelse. Med “Sygt Sundt Teater” kan vi nå ud til et publikum, som ellers ikke har mulighed for at komme i teatret. Samtidig kan vi nå nogle nye målgrupper og vise dem vores kunst, siger teaterdirektør Lars Sennels.
Samarbejdet skulle være begyndt i foråret 2020, men pandemien kom i vejen. I september i fjor lykkedes det at transmittere “Kiksekartellet” til hospitalet, og i dette efterår bliver såvel “Romeo og Julie” som “Motionisterne” vist.

TV2 Nord bringer teatret ud til hospitalet. Og ikke kun til sygestuer; også til fællesstuer på afdelinger, hvor patienter er indlagt i længere tid. Det giver patienter og pårørende muligheden for at få en kulturel oplevelse i fællesskab.
- Kan vi bringe et lille smil og lidt refleksion i den svære tid, det oftest er at være indlagt, så gør vi gerne det. Og er der bare en, der bliver en lille smule mere rask af det, så er jeg glad, siger Mikael Justesen, administrerende direktør for TV2 Nord.

 

På Regionshospital Nordjylland er hospitalsdirektør Henrik Larsen glad for at være en del af samarbejdet: 
- Ved at få teateroplevelsen direkte ind på hospitalet giver vi patienter, pårørende og personale noget andet at tale om i en tid, hvor sygdom ellers er omdrejningspunktet. Flere afdelinger meldte efter den første forestilling tilbage, at det var en rigtigt god og hyggelig aften. Patienterne nød teateroplevelsen, så vi er glade for, at det igen er muligt at give dem en ekstraordinær oplevelse.

I første omgang er “Sygt Sundt Teater” et pilotprojekt, der ikke bliver vist på andre skærme end dem, der befinder sig på regionshospitalets fire afdelinger.
“Sygt Sundt Teater” er støttet af Spar Nord Fonden med 497.000 kroner, mens Region Nordjylland har bidraget med 100.000 kroner.

“Romeo og Julie” spiller på Vendsyssel Teater frem til 28. september. Der er stadig pladser at få til alle forestillinger.

Yderligere oplysninger: Teaterdirektør Lars Sennels, tlf.  22 42 73 00

Vendsyssel Teater- Hvad & Hvem

Vendsyssel Teater startede som egnsteater i Hjørring i 1984. Det får tilskud fra både Hjørring Kommune og Frederikshavn Kommune. Den 1. januar 2020 er Vendsyssel Teater opgraderet til et såkaldt §5-teater, og er således på Finansloven.

Teatret producerer hver sæson mellem fem og syv teaterproduktioner. Derudover præsenterer teateret 10 - 12 gæstespil fra turnerende teatre og viser mellem tre og fem forestillinger for børn og unge. Læs mere

Find os her

Banegårdspladsen 4
9800 Hjørring
Tlf. 98 92 47 11
teater@vendsyssel-teater.dk

Cvr. nr. 74841317