Stygge Krumpen - Tidligere biskop på Børglum Kloster

STYGGE KRUMPEN - OM ROLLEN SOM SKURK

Andreas Bro som Stygge Krumpen i TV2’s julekalender Ludvig og Julemanden, produceret i 2011 af Deluca Film – og netop genudsendt i 2016.

Foto: Per Arnesen / TV2

Født 1485 på Skøttrup Hovedgaard ved Randers (nu Trudsholm)

Død 1551; begravet i Mariager Klosterkirke

Sidste katolske biskop på Børglum Kloster 1519-1536

Stygge Krumpen havde hovedrollen i TV2’s julekalender i 2011, Ludvig & Julemanden, der blev optaget på Børglum Kloster – med Andreas Bro som Stygge Krumpen.

 ’Jeg er vant til at have hovedrollen som den styggeste i Vendsyssel. Så jeg synes ikke, at det er rimeligt, at Hans Holtegaard nu får chancen for at snuppe al opmærksomheden som superskurk i det nye Vendsyssel Teater. Han er jo slet ikke ond i virkeligheden, sådan som mig.’

- Stygge Krumpen er blevet beskyldt for at tænde lys på stranden, så fremmede skibe strandede på kysten, hvorefter vraggodset tilfaldt Børglum Kloster. Han klagede i hvert fald over kongens strandingslov om, at vraggods tilhørte skibsejeren.

Tekst: Anne Middelboe Christensen

Vendsyssel Teater- Hvad & Hvem

Vendsyssel Teater startede som egnsteater i Hjørring i 1984. Det får tilskud fra både Hjørring Kommune og Frederikshavn Kommune. Den 1. januar 2017 indledes Vendsyssel Teaters næste fireårige egnsteateraftale. 

Teatret producerer hver sæson mellem fem og syv teaterproduktioner. Derudover præsenterer teateret 10 - 12 gæstespil fra turnerende teatre og viser mellem tre og fem forestillinger for børn og unge. Læs mere

Find os her

Banegårdspladsen 4
9800 Hjørring
Tlf. 98 92 47 11
teater@vendsyssel-teater.dk

Cvr. nr. 74841317